Αθλητικά

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σε δημοπρασία η «Χρυσή Μπάλα» του θρυλικού Αργεντινού από το Μουντιάλ του 1986

Το βραβείο της “Χρυσής Μπάλας” που κατέκτησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα ως ο καλύτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, θα δημοπρατηθεί στη Γαλλία τον Ιούνιο.

Ο οίκος δημοπρασιών Aguttes ανακοίνωσε πως η Ιστορική «Χρυσή Μπάλα» του Ντιέγκο Μαραντόνα θα δημοπρατηθεί στις 6 Ιουνίου και περιμένει να «φέρει» εκατ.  χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί η αξία του βραβείου.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε το 2020, απέσπασε το βραβείο αφού οδήγησε την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού (1986), σημειώνοντας πέντε γκολ στην τελική φάση της διοργάνωσης, όπου ήταν αρχηγός της «αλμπισελέστε» και έπαιξε κάθε λεπτό στο τουρνουά.

Το Μουντιάλ του 1986 έχει πιθανότατα «χαραχθεί» στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων περισσότερο για τα δύο γκολ που σημείωσε ο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο ίδιος χαρακτήρισε το πρώτο ως το “Χέρι του Θεού”, καθώς χρησιμοποίησε τη γροθιά του για να «νικήσει» στον αέρα τον Πίτερ Σίλτον και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το δεύτερο, το απίστευτο σλάλομ με το οποίο πέρασε τη… μισή εθνική Αγγλίας, έχει ψηφιστεί ως το “Γκολ του Αιώνα”.

Η φανέλα που φόρεσε εκείνη την ημέρα ο Ντιέγκο Μαραντόνα, μαζί με την μπάλα του αγώνα, έχουν πουληθεί σε παλαιότερη δημοπρασία.

Τα… ίχνη του βραβείου του Μαραντόνα είχαν χαθεί, πριν έρθει ξανά στην επιφάνεια ανάμεσα σε πολλά τρόπαια σε μια αίθουσα δημοπρασιών. Πρόσφατα το εμπιστεύθηκαν στον οίκο Aguttes, οι άνθρωποι του οποίου διεξήγαγαν έρευνα για την προέλευσή του και κατάφεραν να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητά του ως το βραβείο της “Χρυσής Μπάλας” του Ντιέγκο Μαραντόνα.

To άρθρο Ντιέγκο Μαραντόνα: Σε δημοπρασία η «Χρυσή Μπάλα» του θρυλικού Αργεντινού από το Μουντιάλ του 1986 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button