Οικονομία

Δημόσιο: Για ποιους υπαλλήλους και σε ποιες περιοχές αναζητά η κυβέρνηση διαμερίσματα στέγασης τους

Επί τάπητος έχει τεθεί για την κυβέρνηση το ζήτημα της αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος των δημοσίων υπαλλήλων και, μάλιστα, ιδίως εκείνων οι απασχολούνται σε περιοχές μακρυά από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, την περασμένη Πέμπτη (23.05.24), η κυβέρνηση αναζητά διαθέσιμα κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα αναζητά, σε συνεργασία με τους δήμους, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε η αρμόδια υπουργός.

«Μπορεί να είναι διαμερίσματα, μπορεί να είναι καταστήματα, παλιά δημόσια σχολεία, ακόμα και παλιά αστυνομικά τμήματα για να μπορούν να αξιοποιηθούν» ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

«Έχει τεθεί πολλές φορές το ζήτημα δασκάλων, καθηγητών αστυνομικών, που αδυνατούν λόγω υψηλών ενοικίων να αναλάβουν υπηρεσία» επεσήμανε η Σοφία Ζαχαράκη τονίζοντας πως είναι ανάγκη το κράτος να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα, στις 19.05.24, η η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίνα Στέφου είχε δηλώσει πως ετοιμάζεται παρέμβαση για στέγαση δημοσίων υπαλλήλων σε οικόπεδα των Δήμων κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας και μελετάται το πρόβλημα στέγασης εποχικών εργαζομένων στις ίδιες περιοχές. 

To άρθρο Δημόσιο: Για ποιους υπαλλήλους και σε ποιες περιοχές αναζητά η κυβέρνηση διαμερίσματα στέγασης τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button