Πολιτική

«Δεύτερο κόμμα» στις Ευρωεκλογές τα 3 σχήματα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα – Οι 3 αρχηγοί Βελόπουλος, Νατσιός, Λατινοπούλου

Άλμα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα κατέγραψαν τα επίσημα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ελληνική Λύση, Νίκη και Φωνή Λογικής συγκέντρωσαν συνολικά 17,01%, άθροισμα που φέρνει τα τρία κόμματα στη δεύτερη θέση πίσω μόνον από τη Νέα Δημοκρατία.

Με την ενσωμάτωση της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών να ανέρχεται στο 94,49% η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου λαμβάνει 9,52%.

Η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού παίρνει 4,43% και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου 3,06%.

Αθροίζοντας τα ποσοστά των τριών κομμάτων, το ποσοστό που συγκεντρώνουν ανέρχεται στο 17,01% και αν συμπεριληφθεί και το 1% των «Πατριωτών» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου υπερβαίνουν το 18%.

Το ποσοστό αυτό φέρνει τα τρία αυτά σχήματα της ακροδεξιάς στη δεύτερη θέση στο σύνολο, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ (14,93%) και πίσω από τη Νέα Δημοκρατία (27,90%).

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις Ευρωεκλογές, με το σκεπτικό ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης.

Κυριάκος Βελόπουλος: «Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου»

Για «τεράστια ανατροπή» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στις πρώτες δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στους πολίτες «για να υπάρξει πατριωτική διακυβέρνηση στον τόπο».

«Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα έκανε τη ρήξη και τεράστια ανατροπή παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε. Καλούμε όλους τους Έλληνες να συστρατευθούν με την Ελληνική Λύση για να υπάρξει πατριωτική διακυβέρνηση στον τόπο» δήλωσε για να προσθέσει: «Ευχόμαστε κάποια στιγμή τα ΜΜΕ να αντιληφθούν ότι η Ελληνική Λύση είναι ένα αμιγώς εθνικό κοινωνιό λαϊκό κόμμα που ήρθε για να κυβερνήσει, λέγοντας ότι είναι δύναμη ευθύνης».

Ο κ. Βελόπουλος έκανε ειδική αναφορά και στα αποτελέσματα των εκλογών σε Ροδόπη και Ξάνθη: «Ας δουν τα αποτελέσματα στη Θράκη, μήπως και ξυπνήσουν κάποιοι γιατί αυτό είναι το χειρότερο από όλα» σημείωσε.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Βγήκαμε από τον βούρκο που η Ν.Δ. δημιούργησε, οι πατριώτες είναι δίπλα μας και δεν θα τους απογοητεύσουμε» πρόσθεσε.

Στη σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα μας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, που μας εμπιστεύθηκαν για ακόμα μια φορά. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα Ευρωκοινοβούλιο, όπου η άνοδος της Ακροδεξιάς αποτελεί, δυστυχώς, μια πραγματικότητα, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η χώρα».

Δημήτρης Νατσιός: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του ελληνικού λαού από αύριο και μέσα στην Ευρώπη»

«Θα συνεχίσουμε με σθένος, συνέπεια και με σοβαρότητα να υπερασπιζόμαστε τα δίκια του ελληνικού λαού όχι μόνο εντός επικρατείας, αλλά από εδώ και πέρα, από αύριο, και μέσα στην Ευρώπη», ήταν τα πρώτα λόγια του αρχηγού της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού μετά τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών που, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση αποτελέσματος, τον βάζουν στην Ευρωβουλή.

«Αυξήσαμε τα ποσοστά μας κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Θα συνεχίσουμε με σθένος, συνέπεια και με σοβαρότητα να υπερασπιζόμαστε τα δίκια του ελληνικού λαού όχι μόνο εντός επικρατείας, αλλά από εδώ και πέρα, από αύριο, και μέσα στην Ευρώπη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νατσιός, στηλιτεύτοντας την τεράστια αποχή, για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση, «η οποία εμμέσως πλην σαφώς την υποδαύλιζε».

«Η Νίκη σιγά και σταθερά ανεβαίνει με δυναμισμό και πιστεύουμε ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση όταν έρθει θα είναι πολύ μεγαλύτερα τα ποσοστά μας», πρόσθεσε ευχαριστώντας τους Έλληνες και της Ελληνίδες που στήριξαν το κόμμα με την ψήφο τους.

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Είμαι ευτυχισμένη που από σήμερα θα γνωρίζουν τη «Φωνή Λογικής» – Με στενοχωρεί η μεγάλη αποχή

Ευτυχισμένη δήλωσε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, για τα αποτελέσματα, βάσει των οποίων υπάρχει σημαντική πιθανότητα το κόμμα της να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πολιτική εκπομπή του Alpha για τις ευρωεκλογές σημείωσε πως τη στενοχωρεί η μεγάλη αποχή και πως «η Φωνή Λογικής ήρθε, για να μείνει».

«Καλησπέρα σας! Αυτό είναι μια πραγματικότητα, είμαι πολύ ευτυχισμένη, που από σήμερα θα γνωρίζουν τη ”Φωνή Λογικής”. Και θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τις χιλιάδες κόσμου που μας ψήφισαν και υπόσχομαι πως δεν θα τους προδώσω και δεν θα τους προδώσουμε ποτέ. Με στενοχωρεί πολύ το γεγονός της μεγάλης αποχής. Δυστυχώς, το παλαιό πολιτικό σύστημα έχει χάσει την αξιοπιστία του. Είμαστε εδώ, όμως, πιο δυνατοί από ποτέ και σήμερα κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα. Η ”Φωνή Λογικής” ήρθε για να μείνει», ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος.

To άρθρο «Δεύτερο κόμμα» στις Ευρωεκλογές τα 3 σχήματα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα – Οι 3 αρχηγοί Βελόπουλος, Νατσιός, Λατινοπούλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button