Πολιτική

Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης – Είναι υποχρεωμένος να καταθέσει πόθεν έσχες

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών.

Για το θέμα του πόθεν έσχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Τι να σας πω γι αυτή τη συζήτηση. Επέλεξε να κάνει το δικό του πόθεν έσχες την τελευταία εβδομάδα. Έπρεπε να το είχε ήδη καταθέσει. Να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα στο πρώτο πόθεν έσχες. Και η σύζυγός μου και εγώ στοχοποιηθήκαμε. Το δικό μου πόθεν έσχες έγινε φύλλο και φτερό, είπε. Η συζήτηση αυτή επαναφέρει τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι πολιτεύονται. Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε πόθεν έσχες. Είπε ακόμα ότι πούλησε το οικογενειακό του σπίτι στη Γλυφάδα. Κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι είπε ανακρίβειες. «Η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή για την πρώτη κατάθεση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στις τράπεζες ενώ απέρριψε για ακόμα μια φορά το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ. 

Τόνισε μεταξύ άλλων: 

Τα 45 δις του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ είναι προ 13ου και 14ου μισθού και δεν έχουν συμπεριληφθεί στην κοστολόγηση από το ΓΛΚ.

Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές όπου τάζουμε παροχές με χρήματα που δεν υπάρχουν.

Καμία χώρα δεν φορολόγησε τις τράπεζες. Η Ιταλία που το έκανε το πήρε πίσω άρον – άρον.

Οι τράπεζες πρέπει να αναλογιστούν ότι οι προμήθειές τους είναι πολύ υψηλές και ότι πέραν του κράτους έχουν υποχρέωση να δανείσουν περισσότερο.

Να αποκρούσουμε το νέο λαϊκισμό

Τόνισε ακόμα ότι ως προς την εθνική διάσταση των ευρωεκλογών πρέπει να αποκρούσουμε τη νέα έκφανση του λαϊκισμού που σηκώνει κεφάλι και τάζει τα πάντα γιατί έτσι πιο ισχυρή η ΝΔ θα προχωρήσε στις μεταρρυθμίσεις.

Μας κατηγορούν για την αλαζονεία του 41% και το βράδυ των εκλογών είπα ότι είναι μεγάλη τιμή αλλά όχι «λευκή επιταγή». Το 41% μας το έδωσαν οι πολίτες και όταν κάποιοι μιλούν υποτιμητικά, υποτιμούν τους πολίτες.

Τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας τα έχω ήδη λάβει, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι δεν περιμένει το βράδυ των ευρωεκλογών.

Ζήτησε από τους πολίτες να δουν τη μεγάλη εικόνα και απαρίθμησε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ειδικά τον τελευταίο χρόνο σε υγεία, παιδεία, ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν μια διακυβέρνηση διαχείρισης κρίσεων και τώρα ήρθε η ώρα να μπούμε στα βαθιά και να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες της χώρας.

Για το τι θα κάνει με την ακρίβεια: «Δεν έχω κρύψει ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά. Η Ελλάδα βγαίνει από μια 10ετη κρίση με συμπιεσμένα εισοδήματα. Μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και μειώσεις φόρων είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια. Προφανώς οι αυξήσεις των μισθών δεν επαρκούν.

Δείτε όλη τη συνέντευξη

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button