Οικονομία

Γερμανία: Διερευνάται χρεοκοπία του εμβληματικού πολυκαταστήματος KaDeWe στο Βερολίνο

Μετά την κατάρρευση του ομίλου Signa του Aυστριακού επενδυτή, Ρένε Μπένκο (Rene Benko), η εισαγγελία στο Βερολίνο ξεκίνησε επίσης έρευνες για την αφερεγγυότητα του ομίλου KaDeWe, ο οποίος ανήκε προηγουμένως στην Signa, ανακοίνωσε η εισαγγελία σήμερα (4.6.2024), επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της «Bild».

Υπάρχουν επίσης, πέραν από τις παραπάνω διαδικασίες για το KaDeWe στο Βερολίνο, τρέχει επανεξέταση σε σχέση με την αφερεγγυότητα του ομίλου Signa, ο οποίος περιελάμβανε σχεδόν 170 εταιρείες. «Στο πλαίσιο αυτό, τα έγγραφα εξετάζονται επί του παρόντος – ειδικά όσον αφορά τις κατηγορίες για πτώχευση, υπεξαίρεση και απάτη επιδοτήσεων», ανακοίνωσε περαιτέρω η εισαγγελία.

Είναι ακόμη ανοικτό ποια πρόσωπα πρέπει να καταχωριστούν ως κατηγορούμενοι. Οι εισαγγελείς δεν θέλησαν να σχολιάσουν λεπτομέρειες, επίσης ενόψει των εν εξελίξει ερευνών.

Στη Γερμανία, η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά ήδη ύποπτα για ξέπλυμα χρήματος και πιθανά αδικήματα αφερεγγυότητας σε σχέση με την πτώχευση της Signa αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι εισαγγελείς του Μονάχου ήταν σε επαφή με άλλες γερμανικές εισαγγελίες, εξήγησαν. Τα γεγονότα γύρω από τη Signa έφεραν επίσης στο προσκήνιο τους εισαγγελείς στην Αυστρία.

Η Signa, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του λιανικού εμπορίου και κυρίως στον τομέα των ακινήτων, υπέστη τη μεγαλύτερη πτώχευση στην αυστριακή οικονομική ιστορία. Εκτός από τα πολυάριθμα ακίνητα σε προνομιακές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, ο όμιλος Signa που δημιουργήθηκε από τον Benko περιελάμβανε επίσης τον όμιλο πολυκαταστημάτων Galeria Karstadt Kaufhof και τον όμιλο KaDeWe.

Η Galeria πρόκειται τώρα να πωληθεί σε επενδυτές. Η ακίνητη περιουσία του ομίλου KaDeWe γύρω από το πολυτελές πολυκατάστημα του Βερολίνου πήγε στην Thai Central Group, η οποία χειρίζεται επίσης την επιχείρηση.

To άρθρο Γερμανία: Διερευνάται χρεοκοπία του εμβληματικού πολυκαταστήματος KaDeWe στο Βερολίνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button