Πολιτική

«Βραχιολάκι» ή προσωρινή κράτηση για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας – Τι εξήγγειλε ο Φλωρίδης

Πρόσθετες διατάξεις που ενισχύουν το υφιστάμενο πλαίσιο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης το πρωί της Πέμπτης (20.06.24) στη «σκιά» του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα. 

Μεταξύ των μέτρων κατά της ενδοοικογενειακής βίας που εξήγγειλε σήμερα ο Γιώργος Φλωρίδης, είναι και η ηλεκτρονική παρακολούθηση του δράστη, που βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, με το λεγόμενο «βραχιολάκι». 

«Ο κανόνας πλέον θα είναι η επιβολή προσωρινής κράτησης για κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας, εκτός εάν κρίνεται απολύτως δικαιολογημένα ότι αρκεί ο κατ΄οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική παρακολούθηση για την αποτροπή του δράστη από ανάλογες αξιόποινες πράξεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι προβλέπεται προσωρινή κράτηση όχι μόνο για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και για πλημμέλημα.

 

To άρθρο «Βραχιολάκι» ή προσωρινή κράτηση για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας – Τι εξήγγειλε ο Φλωρίδης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button