lifestyle

Βρήκαμε το στέκι μας στον Βύρωνα

Το Φίφτυ Γαστροκαφέ μας υποδέχεται με χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές και νόστιμο φαγητό.

Τι ζητάμε από το στέκι μας;

Έναν όμορφο χώρο με τραπεζάκια μέσα κι έξω για να μπορούμε να το επισκεφτούμε όλες τις μέρες του χρόνου, ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να μπορούμε περάσουμε μια βόλτα όποια ώρα της ημέρας θελήσουμε, ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, για να μπορούμε να πάμε όπως είμαστε, ακόμη κι αν έχουμε τα χάλια μας μετά από 10 ώρες στη δουλειά, καλό καφέ, γιατί χωρίς καφέ δεν ζούμε, πρωτότυπα σνακ για εκείνες τις μικρές λιγούρες που μπορεί να μας πιάσουν όλες τις ώρες της ημέρας, καλό φαγητό γιατί βασικά μας αρέσει να τρώμε έξω, ωραία ελληνικά κρασιά από μικρούς παραγωγούς γιατί αγαπάμε το καλό κρασί, καθαρά ποτά και ασυνήθιστα κοκτέιλ που θα απολαύσουμε με την παρέα μας καθώς λέμε τα νέα μας και αναλύουμε τα απίθανα που μας συμβαίνουν καθημερινά και κυρίως μια χαλαρή feelgood ατμόσφαιρα.

Το στέκι μας είναι ένας χώρος φτιαγμένος με μεράκι και φαντασία, με ανθρώπους ευγενικούς που ξέρουν τι σημαίνει φιλοξενία και μας χαιρετάνε με το μικρό μας όνομα, μα πάνω από όλα είναι το μέρος που δεν βαριόμαστε ποτέ γιατί εκπέμπει μόνο good vibes. Στο στέκι μας αισθανόμαστε όμορφα, περνάμε ωραία και έχουμε μόνο φίλους.

 


 

Εμείς αυτόν τον χώρο τον βρήκαμε και είναι σχεδόν δίπλα μας, στον Βύρωνα που τελευταία θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση της πιο ανερχόμενης γειτονιάς της Αθήνας. Μόλις δύο βήματα από το πολύβουο Παγκράτι, ο Βύρωνας αναπτύσσεται σταδιακά και προσφέρει χαλαρή έξοδο σε ωραία μαγαζιά φτιαγμένα από νέους ανθρώπους που αγαπούν τη φιλοξενία και ξέρουν πως να κάνουν τους καλεσμένους τους να περάσουν απλώς υπέροχα!

Νόστιμο Φαγητό και υπέροχα cocktails

Πίσω από το Φίφτυ Γαστροκαφέ βρίσκονται δύο φίλοι που έχουν υπηρετήσει πολλά χρόνια τον χώρο της εστίασης και τόλμησαν να ανοίξουν τον δικό τους χώρο στην γνώριμη γειτονιά της παιδικής τους ηλικίας με στόχο να γίνει στέκι. Ένα σύγχρονο «γαστροκαφενείο» που μπορεί κανείς να επισκεφτεί όλες στις ώρες της ημέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Η κουζίνα του Φίφτυ είναι ανοιχτή και δημιουργεί μια πολύ οικεία ατμόσφαιρα. Εκεί βρίσκεται ο σεφ Παναγιώτης Παπαδόπουλος που ετοιμάζει απλά και νόστιμα πιάτα με εξαιρετικές πρώτες ύλες που επιλέγονται από μικρούς παραγωγούς με βασικό κριτήριο τη φρεσκάδα και τις εποχές του χρόνου. Ο Παναγιώτης μαγειρεύει καθημερινά και δημιουργεί απολαυστικές γεύσεις με σεβασμό στους ανθρώπους που γεύονται τα πιάτα του. Το μενού περιλαμβάνει λίγα πιάτα φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά και ανανεώνεται κάθε δύο με τρεις μήνες. Τα δικά μας αγαπημένα αυτή την εποχή είναι η Φάβα με τα Καραμελωμένα Κρεμμύδια και το Συκώτι με Κρασί και Μουστάρδα. Αν και κάποιος από την παρέα ισχυρίζεται ότι το Σπετσοφάι με Μοσχαρίσιο Λουκάνικο Πιπεριές και Τραχανά είναι το πιο νόστιμο που έχει φάει ποτέ. Να το δοκιμάσετε.

 

 

Πίσω από το μπαρ ο Βασίλης Μυρσινιάς κάνει θαύματα. Αυστηρά επιλεγμένα κρασιά από μικρούς ανεξάρτητους παραγωγούς, μπύρες περιορισμένης παραγωγής, εξαιρετικά αλκοουλούχα ποτά και κλασικά ελληνικά αποστάγματα, όπως παλαιωμένο τσίπουρο και ρακόμελο. Ο Βασίλης πέρα από τα κλασικά και αγαπημένα Mojito και Margherita, που είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, φτιάχνει υπέροχα cocktails που δεν βρίσκουμε πουθενά αλλού, όπως το απίθανο Thoukou με ρούμι, τζίντζερ και ανανά.

Εννοείται ότι η λίστα με τα cocktails ανανεώνεται, περιμένουμε σε λίγες μέρες να γευτούμε το Zombie ένα cocktail με βάση το παλαιωμένο ρούμι, το νεράντζι και το mango. Προβλέπεται να γίνει το αγαπημένο μας αυτό το καλοκαίρι. Αν λοιπόν ο δρόμος σάς βγάλει στον Βύρωνα, περάστε από το Φίφτυ Γαστροκαφέ στην Πλατεία Σμύρνης.

Οποιαδήποτε ώρα και να έρθετε το σίγουρο είναι ότι θα σας περιποιηθούν και θα περάσετε όμορφα. Και μάλλον θα γίνει και το δικό σας στέκι!

Φίφτυ Γαστροκαφέ

Βορείου Ηπείρου 2, Πλατεία Σμύρνης, Βύρωνας

Τηλ.: 21 0760 1730

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button