Οικονομία

Sunlight Group: Αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 161,2% το 2023

Kατά 161,2% αυξήθηκαν τα έσοδα της Sunlight Group, μέλους του διεθνούς επενδυτικού Oμίλου Olympia. το 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Συγκεκριμένα, η Sunlight Group κατέγραψε σημαντική αύξηση εσόδων το 2023 φθάνοντας τα 1,087 δισ. ευρώ από 416,5 εκατ. ευρώ το 2022 και άνω των 120 εκατ. ευρώ σε ετησίως συγκρίσιμη βάση.

Επιπλέον, τα κέρδη παρουσιάστηκαν βελτιωμένα κατά 141%, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του Ομίλου Sunlight να αναπτύσσεται τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο σε επίπεδο τελικής κερδοφορίας, και να επενδύει σημαντικά ποσά σε νέα εγχειρήματα στο χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Το 2023, ο Όμιλος Sunlight ξεκίνησε μια εκτεταμένη σειρά συγχωνεύσεων και εξαγορών, επιταχύνοντας το πρόγραμμα καινοτομίας του και επιτυγχάνοντας βιώσιμη αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Παράλληλα, διεύρυνε την πελατειακή του βάση και εισήλθε σε νέες εφαρμογές, οι οποίες θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη μελλοντική δημιουργία πωλήσεων και κερδοφορίας.

Επιπλέον, 124,4 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για Κεφαλαιουχικές Δαπάνες το 2023, με κύρια εστίαση στην επέκταση της ανάπτυξης καινοτομίας και παραγωγικών δυνατοτήτων στην τεχνολογία ιόντων λιθίου, καθώς και στην επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων στην καθιερωμένη τεχνολογία μόλυβδου – οξέος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sunlight, Λάμπρος Μπίσαλας, σημείωσε: «Τα λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα του 2023 υπογραμμίζουν την ανθεκτικότητα και τη δέσμευση του Ομίλου Sunlight για βιώσιμη ανάπτυξη εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών, με τις στρατηγικές επενδύσεις να οδηγούν σε ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους βασικούς δείκτες.

Παρά τις δυσκολίες, όπως την κάμψη της παγκόσμιας αγοράς Βιομηχανικής Ηλεκτροκίνησης λόγω των υψηλών επιτοκίων, της χρηματοοικονομικής αστάθειας, των μακροοικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις σε πρώτες ύλες και εργατικό κόστος, ο οργανισμός μας είναι έτοιμος να συνεχίσει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, ιδίως στις αγορές της ΕΜΕΑ, των ΗΠΑ και της Νοτιοανατολικής Ασίας-Ωκεανίας, όπου λειτουργούμε συνολικά 16 εργοστάσια και 35 εγκαταστάσεις πωλήσεων και εξυπηρέτησης.

Ο Όμιλος Sunlight συνεχίζει να διαθέτει σημαντικούς πόρους από τον ισολογισμό για την καινοτομία, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις τεχνολογίες ιόντων λιθίου σε διάφορους τομείς.

Αξιοσημείωτης σημασίας είναι οι επενδύσεις μας στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα δικτύου, παράλληλα με την ανάπτυξη στοιχείων λιθίου προσαρμοσμένων για βιομηχανικές εφαρμογές εκτός δρόμου, που σηματοδοτείται από τη δημιουργία της πιλοτικής γραμμής παραγωγής μας στην Ξάνθη, Ελλάδα.

Παρότι ο αντίκτυπος των νέων εγχειρημάτων στα έσοδα μπορεί να απαιτήσει αρκετά ακόμη τρίμηνα ή και χρόνια για να υλοποιηθεί, παραμένουμε βέβαιοι ότι οι επενδύσεις αυτές θα καθορίσουν το μέλλον μας ως κορυφαίου παγκόσμιου παρόχου λύσεων αποθήκευσης ενέργειας.

Στην επιδίωξη συνεχών ευκαιριών ανάπτυξης, ο Όμιλος Sunlight παραμένει σταθερός στην καλλιέργεια ενός ισχυρού και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ο Όμιλος διέθετε συνολικά 3.630 εργαζομένους, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 2.075 άτομα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος – ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ανάπτυξης 133%.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, το 56,2% του ανθρώπινου δυναμικού δραστηριοποιείται εκτός των συνόρων της Ελλάδας, με αξιοσημείωτη επέκταση να παρατηρείται κυρίως στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην ευημερία των εργαζομένων, οι δαπάνες της εταιρείας για μισθούς, παροχές και κοινωνική ασφάλιση αυξήθηκαν σε 155,8 εκατ. ευρώ το 2023, έναντι 53,3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος».

To άρθρο Sunlight Group: Αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 161,2% το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button