Οικονομία

Αυξάνονται οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου καθώς η Μόσχα ξεγλιστράει από τους περιορισμούς

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 19 Μαΐου, καθώς η Ρωσία ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το ανώτατο όριο των υπερπόντιων αποστολών με ένα όριο παραγωγής που ευνοείται από τους εταίρους της στον ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η αύξηση των φορτίων από τους τερματικούς σταθμούς της Βαλτικής και της Αρκτικής της χώρας αντισταθμίστηκε ως επί το πλείστον από την πτώση των ροών από τα πετρελαϊκά λιμάνια του Ειρηνικού και ο λιγότερο ευμετάβλητος μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο στόχος της Ρωσίας για τις εξαγωγές αυτόν τον μήνα είναι πιο διευκολυντικός από τον Απρίλιο, καθώς το Κρεμλίνο απομακρύνεται από τους περιορισμούς στις υπερπόντιες αποστολές και μεταβαίνει στις βαθύτερες περικοπές παραγωγής που θα το φέρουν σε ευθυγράμμιση με τους ομολόγους του τον επόμενο μήνα.

Οι υπουργοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ πρόκειται να συνέλθουν την 1η Ιουνίου για να συζητήσουν την πολιτική παραγωγής και η Ρωσία, μαζί με αρκετά άλλα μέλη της ομάδας, αναμένεται να αποφασίσει εάν θα παρατείνει τις πρόσθετες εθελοντικές περικοπές παραγωγής στο τρίτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αύξηση των εβδομαδιαίων ροών ήρθε καθώς η Ρωσία αύξησε επίσης τα δρομολόγια των διυλιστηρίων κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, καθώς ορισμένα από τα διυλιστήρια της Rosneft PJSC ανέκαμψαν από τις επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών νωρίτερα μέσα στο έτος, πριν από μια νέα καταιγίδα επιθέσεων που ξεκίνησε την Παρασκευή.

Εάν οι ρυθμοί λειτουργίας διατηρηθούν για το υπόλοιπο του μήνα, θα είναι η πρώτη αύξηση της επεξεργασίας από τον Δεκέμβριο. Ο υψηλότερος εβδομαδιαίος όγκος εξαγωγών υπεραντιστάθμισε μια άλλη εβδομαδιαία πτώση των τιμών, οδηγώντας σε μια μέτρια ανάκαμψη της αξίας των ρωσικών αποστολών.

To άρθρο Αυξάνονται οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου καθώς η Μόσχα ξεγλιστράει από τους περιορισμούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button