Οικονομία

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας μέχρι τέλη Απριλίου

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε χτες (27.4.2024) στον Βόλο και σε ομιλία του αναφέρθηκε στις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το πακέτο στήριξης της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2023.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος προς τον αγροτικό κόσμο τόνισε ότι «οι αγρότες έλαβαν ήδη ποσά αποζημίωσης στους λογαριασμούς τους. Πολύ μεγάλη πλειονότητα των κονδυλίων που είχαν δεσμευτεί ειδικά μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για τους αγρότες έχουν ήδη φτάσει στις τσέπες τους και περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ έχουν φτάσει στους αγρότες της Θεσσαλίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν και οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους αγρότες μας. Μέχρι και τα τέλη Απριλίου για τους αγρότες της Θεσσαλίας είτε από αποζημιώσεις ή από άλλες πηγές ενισχύσεων θα έχει δοθεί κονδύλι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ».

Ακόμη ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι σε όλη τη Θεσσαλία από τις θεομηνίες και τόνισε ότι «πάντοτε είναι στη μνήμη μου βαθιά χαραγμένες οι μνήμες όλων όσων είδα εκείνες τις πρώτες ημέρες στις 4 περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας. Είναι κατεύθυνση του πρωθυπουργού τα ζητήματα αυτά να τα αντιμετωπίζουμε με απόλυτη προτεραιότητα, όχι μόνο για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς αλλά και για λόγους κυρίως βαθιά ανθρώπινους».

Ο κ. Χατζηδάκης αργά το απόγευμα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και πάλι το θέμα των χρηματοδοτήσεων για μια σειρά έργων και κυρίως αυτών που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν και πάλι τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στις προβλήτες του λιμανιού του Βόλου, αφού ο πυθμένας ανέβηκε σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και κατά δύο μέτρα από τη λάσπη και τις φερτές ύλες.

To άρθρο Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας μέχρι τέλη Απριλίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button