Ομορφιά

Απώλεια βάρους: Τι να κάνετε για να μην αποτύχει η προσπάθεια

Πόσες άραγε είναι οι φορές που πιστέψατε ότι όλα έγιναν σωστά και η ζυγαριά έδειξε το αντίθετο; Πόσες φορές μετά από ένα ζύγισμα, το αίσθημα της απογοήτευσης πλημμυρίζει τις σκέψεις σας και η μόνη λύση που υπάρχει στο μυαλό σας είναι η διακοπή της προσπάθειας;

Για να μην αποτύχει η προσπάθεια απώλειας βάρους υπάρχουν 4 πολύτιμα μυστικά:

Μην παρατάτε την προσπάθεια

Δεν πρέπει να απελπίζεστε, δεν πρέπει να σταματήσετε! Να θυμάστε απλά τα εξής: Τα βασικά θεμέλια για την επιτυχία είναι: η υπομονή, η επιμονή, η θέληση και η αποφασιστικότητα.

Μην αποκλείετε καμία ομάδα τροφίμων

Βασικό είναι να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερκαταναλώνονται. Δεν χρειάζεται να αποφεύγονται τροφές που θεωρούμε ότι «μας παχαίνουν», όπως το ψωμί, τα μακαρόνια, η σοκολάτα, καθώς καμία τροφή δεν πρόκειται να σας παχύνει αν καταναλωθεί με τον σωστό τρόπο.

Σωστοί συνδυασμοί τροφίμων για ένα ιδανικό αποτέλεσμα

Η επίτευξη του κορεσμού πραγματοποιείται μέσω της σωστής διατροφικής διαχείρισης και προσεκτικής αξιολόγησης των τροφών που επιλέγετε σε καθημερινή βάση. Μέσω της σωστής διατροφικής εκπαίδευσης μαθαίνετε πως οι σωστοί συνδυασμοί των τροφίμων, χωρίς να αποκλείσουμε τίποτα από τις ημερήσιες διατροφικές σας απολαύσεις, επιτυγχάνουν τον μέγιστο κορεσμό.

Με τον τρόπο αυτό, αποκλείουμε την σκέψη του «φόβου» που συνοδεύει ορισμένες κατηγορίες τροφίμων.

Ποικιλία, μέτρο και ισορροπία στη διατροφή μας

Σημαντικό είναι να υπάρχει πάντα μέτρο και ισορροπία, που σημαίνει ότι δεν αφήνω το μισό φαγητό στο πιάτο μου, ούτε πεινάω συνεχώς μέσα στην ημέρα μου για να ζυγιστώ καθημερινά και να δω ότι πέφτουν τα κιλά. Το μόνο που επιτυγχάνεται σε αυτή την περίπτωση είναι η πρόκληση άγχους και αναστάτωσης και οδηγείστε σε σίγουρη διακοπή της προσπάθειας σας, γιατί πολλές φορές η ζυγαριά δεν είναι φιλικά προσκείμενη να δείχνει πάντοτε το αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button