Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης για Πρεβολαράκη και Κουρουγκλίεφ στην πάλη

Δέκα εκπρόσωποι της ελληνικής πάλης θα παλέψουν για τα τελευταία εισιτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεγάλες ελπίδες για Μαρία Πρεβολαράκη και Νταουρέν Κουρουγκλίεφ.

Το παγκόσμιο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της πάλης θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη (9-12 Μαΐου) και εκεί θα δοθούν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία σε κάθε κατηγορία.

Οι φιναλίστ αυτόματα παίρνουν το εισιτήριο για το Παρίσι, ενώ θα γίνει και μικρός τελικός για την τρίτη θέση που επίσης οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει η παρουσία του δις πρωταθλητή Ευρώπης Νταουρέν Κουρουγκλίεφ στα 86κ. Το έργο του δεν θα είναι εύκολο, καθώς θα αντιμετωπίσει αρκετούς πρώην συμπατριώτες του που έχουν αλλάξει αθλητική υπηκοότητα (όπως και ο ίδιος).

Ξεχωρίζει ακόμα η παρουσία της Μαρίας Πρεβολαράκη, η οποία διεκδικεί την τέταρτη παρουσία της ς σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι μεταξύ των φαβορί για να το καταφέρουν.

Η ελληνική αποστολή:

Ελευθέρα πάλη
Νταουρέν Κουρουγκλίεφ – 86κ
Θόδωρος Κυριακίδης – 97κ

Ελληνορωμαϊκή πάλη
Ηλίας Ζαϊράκης – 60κ
Γιώργος Πρεβολαράκης – 77κ
Ηλίας Παγκαλίδης – 87κ
Μιχάλης Ιωσηφίδης – 97κ
Νίκος Ντουνιάς – 130κ

Γυναίκες
Μαρία Καραπαναγιωτίδου – 50κ
Μαρία Πρεβολαράκη – 53κ
Αγόρω Παπαβασιλείου – 76κ

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης για Πρεβολαράκη και Κουρουγκλίεφ στην πάλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button