Πολιτική

Ανησυχία στην ΝΔ για τις επιδόσεις της «Νίκης» και της «Πλεύσης Ελευθερίας» και… αντεπίθεση από το Άγιο Όρος

Διττός ο στόχος της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές της 25 Ιουνίου, αλλά και των στελεχών της ΝΔ.

Από τη μία θα επιδιώξουν να αναδείξουν την ανάγκη ισχυρής εντολής στη ΝΔ, με το επιχείρημα ότι η ισχυρή αυτοδυναμία «οδηγεί στη σταθερότητα», και από την άλλη θα «σεντράρουν» τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι επιδιώκουν μία ισχνή πλειοψηφία της ΝΔ στις εκλογές, η οποία ισοδυναμεί με πολιτική αστάθεια, σύμφωνα με την Πειραιώς.

Το στίγμα έδωσε χθες (29.05.2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι, τον πρώτο σταθμό των περιοδειών του μετά και τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη των νέων εκλογών.

«Αυτό είναι το ζήτημα και το πραγματικό αίτημά της επόμενης κάλπης: μία σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία απέναντι σε αυτούς οι οποίοι σήμερα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τους λέω λοιπόν: κυρίες και κύριοι ξυπνήστε, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Οι πολίτες νοιάζονται για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και πώς την επόμενη μέρα θα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να παρέχει στους Έλληνες πολίτες ασφάλεια και προοπτική. Και το μόνο που τους ενδιαφέρει, στο μόνο στο οποίο ενώνονται, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην επιθυμία τους να έχουμε τελικά μια αδύναμη κυβέρνηση» πρόσθεσε με έμφαση.

Ανησυχία για τις επιδόσεις της «Νίκης» και της «Πλεύσης Ελευθερίας»

Και από την Κρήτη, όπου θα βρεθεί σήμερα, αλλά και από τους σταθμούς του σε όλη την Ελλάδα, ο Κ. Μητσοτάκης θα τονίζει ότι προϋπόθεση για να μπορέσει η ΝΔ να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις είναι να προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου.

Παράλληλα θα επισημαίνει την δυσκολία αυτού του εγχειρήματος, αν και εφόσον επαληθευτούν τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν δυναμική για είσοδο στη Βουλή άλλων δύο κομμάτων: της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Να δώσουμε στη ΝΔ ακόμα υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου» δήλωσε. «Προσέξτε» πρόσθεσε. «Τα μαθηματικά των εκλογών αλλάζουν από κάλπη σε κάλπη. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι ενδεχομένως την 25η Ιουνίου ο πήχης της αυτοδυναμίας να ανέβει. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αυτοδυναμία. Και αυτό το οποίο δεν χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μία ασταθή κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία».

«Αντεπίθεση» από το Άγιο Όρος

Στην Πειραιώς είναι διάχυτη η ανησυχία για την πίεση που δέχεται η ΝΔ από κόμματα δεξιά της – ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα – και κυρίως από τη Νίκη.

Μελετώντας τα δεδομένα γύρω από το πρωτοεμφανιζόμενο αυτό κόμμα – το οποίο αυτοαναφέρεται ως χριστιανικό κόμμα – παρατηρείται ότι διατηρεί σχέσεις και έχει στηριχθεί από εκκλησιαστικούς κύκλους και κυρίως από μοναστήρια.

Το προσεχές διάστημα κλιμάκια της ΝΔ, με επικεφαλής πρωτοκλασάτους υπουργούς, θα βρεθούν στις περιοχές όπου η ΝΔ δέχεται πιέσεις και αναμένεται να έχουν συναντήσεις με κληρικούς, ενώ θα εξηγήσουν και στις τοπικές κοινωνίες την εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος από το συγκεκριμένο κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη – ο οποίος θα συνοδεύεται από τον γιο του Κωνσταντίνο – την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στο ‘Αγιο Όρος, όπου πιστεύεται ότι έχει «χτίσει γέφυρες» και έτυχε στήριξης στις εκλογές, το κόμμα Νίκη του δασκάλου και θεολόγου Δημήτρη Νάτσιου.

To άρθρο Ανησυχία στην ΝΔ για τις επιδόσεις της «Νίκης» και της «Πλεύσης Ελευθερίας» και… αντεπίθεση από το Άγιο Όρος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button