Πολιτική

«Αιχμές» από Τεμπονέρα: Μας προβληματίζει ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν τις πολιτικές μας προτάσεις

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει, με όρους κοινωνίας -«και όχι κομματικούς όρους που δεν αφορούν καν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- πρωτοβουλία ανασύνθεσης και ανασύνταξης στον κατακερματισμένο και πολυδιασπαμένο προοδευτικό χώρο, τονίζει ο Διονύσης Τεμπονέρας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το βράδυ της Κυριακής (9.6.24).

«Η πρωτοφανής αποχή από τις ευρωπαϊκές εκλογές προβληματίζει κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη και οδηγεί σε πορεία απονομιμοποίησης στη συνείδηση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, των ευρωπαϊκών αντιπροσωπευτικών θεσμών και εκπροσώπων», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Δ. Τεμπονέρας.

«Η σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη επιβεβαιώνει μια βαθιά και επικίνδυνη συντηρητική στροφή των πολιτών, που αναζητούν δυστυχώς διέξοδο σε φασιστικά μορφώματα», υπογραμμίζει και επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εισπράττει με ξεκάθαρο τρόπο την αποδοκιμασία των πολιτών και μέσα σε λίγους μήνες υφίσταται διψήφια απώλεια στα εκλογικά της ποσοστά. Η ΝΔ έχει χάσει πάνω απο το 25% της εκλογικής της δύναμης σε σύγκριση με τις περσινές εθνικές εκλογές».

«Μας προβληματίζει το γεγονός, ότι οι πολίτες που απεγκλωβίζονται από την ΝΔ και τις δεξιές πολιτικές, δεν εμπιστεύτηκαν με καθαρό τρόπο τις πολιτικές μας προτάσεις και κατέφυγαν είτε στην αποχή είτε σε ακροδεξιές λύσεις, είτε σε άλλες επιλογές», σημειώνει.

«Οφείλουμε συνεπώς συλλογικά και συντεταγμένα, να ακούσουμε την κοινωνία και να προσαρμόσουμε την πολιτική μας στρατηγική στην κατεύθυνση της συνεχούς διεκδίκησης της ενότητας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων», σχολιάζει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει, με όρους κοινωνίας και όχι με κομματικούς όρους που δεν αφορύν κανέναν, να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης και ανασύνταξης στον κατακερματισμένο και πολυδιασπασμένο προοδευτικό χώρο, μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής ώσμωσης, μακριά από ηγεμονισμούς, περιχαρακώσεις και εσωκομματικές καταγραφές, καταθέτοντας παράλληλα ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, που θα δώσει κυβερνητική προοπτική και δίεξοδο», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Δ. Τεμπονέρας.

To άρθρο «Αιχμές» από Τεμπονέρα: Μας προβληματίζει ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν τις πολιτικές μας προτάσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button