Αθλητικά

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο Αλμέιδα ετοιμάζει έκπληξη στην ενδεκάδα της Ένωσης

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και στάθηκε στο ιστορικό κίνητρο της Ένωσης για κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, δήλωσε ακόμα ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μία έκπληξη στην ενδεκάδα της Ένωσης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πως είναι η ομάδα μετά το πρωτάθλημα: “Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δώσαμε δύο μέρες ρεπό στους παίκτες. Μετά από αυτές τις μέρες έχουμε θέσει ως στόχο. Έχουμε μιλήσει πολύ με τους παίκτες. Κάναμε πολλές προπονήσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν και τον αντίπαλο, θέλουμε να παίξουμε αυτό τον τελικό και να τον κερδίσουμε”.

Για το τι ματς περιμένει: “Πάμε να παίξουμε έναν τελικό. Οι τελικοί είναι φιέστες και γιορτές του ποδοσφαίρου. Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές και με εμάς λόγω της πανδημίας έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κοινό. Η απουσία του είναι σημαντική, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι κάπου μαζεμένος και θα μας στηρίζει. Όπως και ο αντίπαλος έχουμε στόχο το τρόπαιο”.

Για το τι σκοπεύει να πει στους παίκτες του: “Ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω σε μια ομιλία. Περιμένω τη στιγμή και τότε θα τους πω αυτά που αισθάνομαι από την καρδιά μου. Πιστεύω ότι έτσι θα γίνω πιο πιστευτός στους παίκτες. Έχουμε πολλούς λόγους για το Κύπελλο. Ο πρώτος είναι το νταμπλ, έχουμε ιστορικό κίνητρο. Ο δεύτερος είναι οι τρεις σερί χαμένοι τελικοί από τον ΠΑΟΚ. Όλο αυτό το γεγονός, όσοι ανήκουμε στην οικογένεια της ΑΕΚ μας δίνει έξτρα κίνητρο. Ίσως αύριο βρω κάτι πιο ενδιαφέρον από την καρδιά μου”.

Για τα πλάνα του για την ενδεκάδα: “Δεν είναι τίποτα σίγουρο σε σχέση με την ενδεκάδα. Εσείς μπορεί να την ξέρετε (γέλια). Βλέπω διάφορα. Γι’ αυτό θα περιμένω μέχρι τέλους, για να τους εκπλήξω. Ίσως κάνω κάποια έκπληξη για να μην έχετε κάτι στα χέρια σας”.

Για τον Αραούχο: “Ο Σέρχιο έχει δείξει τι φιλοσοφία που είχαμε ως ομάδα. Έχει να κάνει με την αγάπη, την ένωση, το να δίνεις τον καλύτερο εαυτό και την επαγγελματικότητα. Τραυματίζεται γιατί έχει ξερό κεφάλι. Γιατί ήθελε πάντα να είναι παρών. Με την αυτοθυσία του Σέρχιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο κερδίζαμε πολλά. Σε προσωπικό επίπεδο είναι ένας τεράστιος άνθρωπος με υψηλές αξίες. Υπήρξε ένας από τους πολλούς μαχητές που έχουμε στην ομάδα. Τόσο ο Σέρχιο όσο και οι συμπαίκτες του ήταν αυτοί που πρέπει και γι’ αυτό κερδίσαμε το πρωτάθλημα και είμαστε στον τελικό.

Είμαι περήφανος γι’ αυτό το γκρουπ που το προπονώ, γιατί τα έχουμε δώσει όλα. Ήταν αρκετά δύσκολο να μπορέσω να στήσω την ομάδα από τον τελικό. Εμείς ως προπονητές θα πρέπει να τους συντονίσουμε όλους τους παίκτες. Όλοι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο θέλουν πάντα να παίζουν. Το σημαντικό είναι ότι όλο το γκρουπ κατάλαβε ότι δουλεύουμε σαν γκρουπ. Είναι ευγνώμων για όσα έχουν κάνει”.

Για το ότι η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ το 1978 και η Αργεντινή το Μουντιάλ και αν θα γίνει το ίδιο και φέτος: “Μακάρι να γίνει το ίδιο με το 1978. Μακάρι”.

Για τη δημιουργία του γκρουπ που έκανε στην ΑΕΚ: “Δείχνουν με αυτόν τον τρόπο ότι η ομάδα δουλεύει όλο το γκρουπ. Ενώθηκαν όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο. Για μένα όσον αφορά τη φετινή σεζόν όλοι οι παίκτες ήταν σημαντικοί. Ο Μάνταλος είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός, ο οποίος αν παίζει βασικός παίζει πολύ καλά και ως αλλαγή πολύ καλύτερα. Είναι αυτός που σκέφτεται στο γήπεδο. Δίνει μια λάμψη στο παιχνίδι μας. Υπολογίζουμε πάντα σε αυτόν. Πολλές φορές επικεντρωμόμαστε στους βασικούς. Αν δείτε ξεχωριστά κάθε ματς που έχουμε παίξει, πάντα δίνω βάρος στις αλλαγές. Αυτές έχουν δείξει μεγάλο βάρος στο πρωτάθλημα”.

Για το ένα χρόνο που συμπλήρωσε στην ΑΕΚ: “Όταν δέχθηκα αυτή την πρόταση του να έρθω στην Ελλάδα είχα και αυτό στο μυαλό μου. Είχαμε αναλύσει με το σταφ τους παίκτες, το πρωτάθλημα. Το μόνο που επιθυμούσα ήταν χρόνο για να δουλέψω. Δεν ήταν εύκολο αλλά τα καταφέραμε.

Πήραμε το πρωτάθλημα είμαστε στον τελικό. Ξεχωρίζω τη διαδρομή. Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα που ήταν η τελευταία προπόνηση. Μου γεμίζει την ψυχή. Το να βλέπω μια ημέρα πριν από τον τελικό είχα όλους τους παίκτες έτοιμους εκτός από τον Αραούχο. Αυτό είναι το πνεύμα που ήθελα και επιθυμούσα”.

Για τον ΠΑΟΚ: “Δύσκολο. Μια δυναμική ομάδα, γρήγορη και επικίνδυνη. Ξέρει για το τι παίζει. Από την αρχή των ενεργειών από τον τερματοφύλακα, μέχρι και την τελική προσπάθεια. Από τις στατικές φάσεις, αλλά και το πως αντιδρούν όταν χάνουν την μπάλα. Έχουν έναν πολύ καλό προπονητή και θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι.

Ο τελικός θα είναι διαφορετικός από τα τέσσερα ματς. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν πολύ καλά σε φιλικά, αυτοί που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο στις προπονήσεις, αυτοί που δείχνουν τον καλό τους εαυτό στα εύκολα ματς, αλλά κι αυτοί που παίζουν πάντα το ίδιο. Οι παίκτες μου έχουν δείξει ότι σε οποιοδήποτε σενάριο έχουν αντιδράσει πολύ καλά. Μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι έχουμε παίξει με έναν τρόπο παρόμοιο”.

Για το αν θα χρησιμοποιούσε τον Αραούχο που θέλει να παίξει: “Μπορεί για τα τελευταία λεπτά. Αν θέλει ο Θεός να επιστρέψει στην καλύτερη δυνατή στιγμή. Με την παρουσία του έχει μεταδώσει ενέργεια στους παίκτες, χαρά και ευτυχία. Όλοι οι συμπαίκτες τον αγαπούν. Από κάποιο σημείο βάζει κι αυτός το λιθαράκι του”.

To άρθρο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο Αλμέιδα ετοιμάζει έκπληξη στην ενδεκάδα της Ένωσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button