Πολιτική

«Αγγίζει» τον πήχη του 33% η ΝΔ – Η συσπείρωση, η αποχή και ποιοι υποψήφιοι προηγούνται

Χαμόγελα προκαλούν στην Πειραιώς τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τα οποία αποτυπώνουν τη Ν.Δ. να κινείται κοντά στον στόχο του 33% ή και να τον ξεπερνάει, και να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ δέκα 24ωρα πριν τις Ευρωεκλογές.

Στη δημοσκόπηση της GPO για το Star, στην εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Ν.Δ. προηγείται με 16,9 μονάδες και συγκεντρώνει ποσοστό 33,1%.

Στη δημοσκόπηση της Prorata, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η Ν.Δ. φτάνει ως το 36,2%, με μέση τιμή το 33,3%, ενώ την έκπληξη κάνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο μετά από καιρό περνά στη δεύτερη θέση με 13% αφήνοντας πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ με 12%.

Στην έρευνα της GPO o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 14,4% και το ΠΑΣΟΚ αποτυπώνεται στο 11,7%, ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δίνουν μάχη για την τέταρτη θέση.

Σε αυξημένη εγρήγορση

Η Πειραιώς, παρά τα θετικά μηνύματα, βρίσκεται σε εγρήγορση με στόχο οι προβλέψεις να επιβεβαιωθούν στην κάλπη.

«Η συσπείρωση των ψηφοφόρων μας είναι καλή», δηλώνει με ικανοποίηση στο newsit.gr στέλεχος της Ν.Δ., εκτιμώντας ότι υπάρχει η δυναμική τις επόμενες οκτώ ημέρες να αυξηθεί περαιτέρω.

Παράλληλα, η ίδια πηγή εκτιμά ότι η αποχή – που όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ – δεν θα επηρεάσει την εκλογική απόδοση της κυβερνητικής παράταξης αλλά αυτή των μικρότερων κομμάτων, και δη των κομμάτων δεξιά της.

Οι τελευταίοι σταθμοί των περιοδειών

Στην τελική ευθεία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα προεκλογικό «σπριντ», θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο 1η Ιουνίου και 2 Ιουνίου στην Κρήτη. Το Σάββατο θα επισκεφτεί το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο και την Κυριακή τα Χανιά, από όπου και θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη τύπου.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη Λάρισα, ενώ την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα μιλήσει σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Ο κύκλος των περιοδειών του Πρωθυπουργού θα κλείσει με την κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 6 Ιουνίου πριν από τις Ευρωεκλογές, με κεντρικό σύνθημα «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται

Στην Πειραιώς υπάρχει η προσδοκία για εκλογή ακόμη και 9 Ευρωβουλευτών, από 8 που είχε εκλέξει η Ν.Δ. στις αντίστοιχες εκλογές του 2019.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές βρίσκονται σε προεκλογικό «πυρετό», παράλληλα με την «εκστρατεία» του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ν.Δ., πρώτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων έρχεται η Ελίζα Βόζεμπεργκ με 32,1% και ακολουθούν οι:

Γιώργος Αυτιάς (27,1%), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (20,2%), Φρέντης Μπελέρης (16,3%), Μανώλης Κεφαλογιάννης (13,2%), Πύρρος Δήμας (13,1%), Στέλιος Κυμπουρόπουλος (12,9%), Ελεονώρα Μελέτη (9,3%), ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

To άρθρο «Αγγίζει» τον πήχη του 33% η ΝΔ – Η συσπείρωση, η αποχή και ποιοι υποψήφιοι προηγούνται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button