Οικονομία

Έρχεται πρόγραμμα 7μηνης επιδότησης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών

Προαναγγελία για νέο πρόγραμμα απασχόλησης 7μηνης διάρκειας πραγματοποίησε από την Ρόδο, η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε πως τα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ τα οποία είτε καταρτίζουν είτε επιδοτούν ανέργους αποτελούν σημαντική βοήθεια.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το πρόγραμμα προεργασία το οποίο, σύμφωνα με την υπουργό, ξεκινά σύντομα, και θα επιδοτεί για 7 μήνες πλήρως ανθρώπους που είναι μέχρι 29 ετών.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως, μέσα σε πέντε χρόνια, η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει 400.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πλήρους απασχόλησης. Μάλιστα αυτές οι 400.000 νέες θέσεις εργασίας δεν κινούνται στον κατώτατο μισθό, αλλά σε υψηλότερα επίπεδα.

Όπως ωστόσο εξήγησε, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού κυρίως στον τουρισμό και στην εστίαση, υπογραμμίζοντας την ασυμμετρία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, και σχολιάζοντας πως το καθεστώς των μετακλήσεων λύνει ένα μέρος του προβλήματος.

To άρθρο Έρχεται πρόγραμμα 7μηνης επιδότησης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button