Αθλητικά

Έντονη αντίδραση από τις ΠΑΕ για τα μέτρα στα γήπεδα

Έκτακτο ΔΣ συγκάλεσε για σήμερα η Super League για τα μέτρα σχετικά με τα γήπεδα. Ο συνεταιρισμός όρισε Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης τον περιορισμό προσέλευσης φιλάθλων, τον οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση. Χθες ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 3 Ιανουαρίου η πληρότητα στα γήπεδα, ανοιχτά ή κλειστά, μειώνεται στο 10%, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στους 4 μεγάλους (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ), καθώς αυτοί πλήττονται περισσότερο. Επιπλέον, και οι τέσσερις έχουν ήδη διαθέσει εισιτήρια διαρκείας πολύ περισσότερα από το… πλαφόν: χαρακτηριστικά, η ΑΕΚ πούλησε φέτος περισσότερα από 17.000 διαρκείας, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με περίπου 15.000. Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων το ερώτημα με ποιο κριτήριο θα επιλέγουν τους 1.000 κάθε Κυριακή !

Η ομάδα του Πειραιά εξέδωσε και την πιο σκληρή ανακοίνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καλούμε την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή λοιμοξιολόγων επειδή έχουν χάσει κάθε αίσθημα δικαίου, να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους ώστε να ληφθούν δίκαια μέτρα και περιορισμοί για όλους τους πολίτες, είτε είναι φίλαθλοι και παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε παρακολουθούν θέατρο και συναυλίες είτε διασκεδάζουν σε εστιατόρια και χώρους εστίασης».

Η ΠΑΕ Παναθηναικός από την πλευρά της τόνισε: «Ασφαλώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, πλην όμως είναι απολύτως ακατανόητο να στοχοποιείται το ποδόσφαιρο τη στιγμή που σε άλλα δημόσια θεάματα, εκδηλώσεις όπως και μαζικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους (νωπές είναι οι μνήμες του συνωστισμού σε σταθμούς του μετρό στην Αθήνα, αλλά και σε λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ), δεν υπάρχει ανάλογη ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης».

«Εφόσον η κατάσταση της πανδημίας επιτάσσει αυστηρότερα μέτρα, το κοινωνικά δίκαιο και εφαρμόσιμο μέτρο θα ήταν μειωμένη παρουσία, αλλά σε ποσοστό τουλάχιστον 30% της χωρητικότητας ανά θύρα, ώστε και οι αποστάσεις να τηρούνται και οι έλεγχοι να διευκολυνθούν, αλλά και τουλάχιστον οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας -πλήρως εμβολιασμένοι- να μην αντιμετωπιστούν τιμωρητικά. Στην πράξη είναι αδύνατο για όλες τις ομάδες να βρουν έναν δίκαιο τρόπο ώστε με 1000 εισιτήρια να εξυπηρετήσουν όσους δικαιούνται να βρίσκονται στη θέση τους», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΟΚ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button