Αθλητικά

Επέστρεψε στους Ιντιάνα Πέισερς ως σύμβουλος ο Λάρι Μπερντ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, 17:18

O επί σειρά πρόεδρος των Ιντιάνα Πέισερς και θρύλος του ΝΒΑ με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς, Λάρι Μπερντ, επιστρέφει στο μπάσκετ και στη δράση. Οι Ιντιάνα Πέισερς πρόσφεραν στον Λάρι Μπερντ τη θέση του συμβούλου, την οποία και αποδέχτηκε στα 66 πλέον χρόνια του. Ο Μπερν έπιασε άμεσα δουλειά με πρώτο πρότζεκτ τη… μελέτη και την επιλογή των παικτών του προσεχούς ντραφτ του ΝΒΑ. Οι Πέισερς έχουν φέτος το Νο7 του ντραφτ, το Νο26, το Νο29 και στον δεύτερο γύρο τα νούμερα 32 και 55.

Ο Μπερντ, ο οποίος έχει διατελέσει και προπονητής των Ιντιάνα Πέισερς (1997-2000) και μάλιστα είχε αναδειχτεί κορυφαίος προπονητής του ΝΒΑ τη σεζόν 1997-98. Το 2003, ανέλαβε πρόεδρος των Πέισερς (σ.σ. president of basketball operations), θέση από την οποία παραιτήθηκε το 2012 επικαλούμενος λόγους υγείας. Εκείνη την τελευταία σεζόν (2011-12) αναδείχτηκε κορυφαίος παράγοντας της χρονιάς στο ΝΒΑ. Είχε γίνει τότε ο μοναδικός άνθρωπος που είχε κατακτήσει τον τίτλο του MVP, του κορυφαίου προπονητή μίας σεζόν και του κορυφαίου παράγοντα μίας χρονιάς στο ΝΒΑ. Εν τέλει επέστρεψε στους Πέισερς το 2013, αναλαμβάνοντας εκ νέου το ίδιο πόστο, αυτό του προέδρου, για να παραιτηθεί το 2017 εξηγώντας πως ήθελε να δοκιμάσει να κάνει και άλλα πράγματα εκτός από το μπάσκετ στη ζωή του. Aκόμη κι έτσι, ο Μπερντ ήταν δίπλα στους Πέισερς ως σύμβουλος μέχρι και το 2022.

Και φέτος, το 2023, ο Μπερντ επιστρέφει στην ομάδα που έχει συνδέσει την καριέρα του αφού «κρέμασε τα παπούτσια του, αλλά και την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, καθώς μεγάλωσε στο French Lick της Ιντιάνα, ενώ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Indiana State.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, 17:21

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button