Πολιτική

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ

Απάντηση δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε όσους τον κατέκριναν για τις δηλώσεις του στην συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και την παρέλασή του για την 25η Μαρτίου στην Νέα Υόρκη.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο X, ο Στέφανος Κασσελάκης ανάφερε πως «η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο «Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια» που αναφώνησε ο Γιώργος Αυτιάς στην παρουσίασή του ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, πρόοδος σημαίνει πως «δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου».

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου.

Ξέρετε πια την καρδιά μου. Απέναντι, αυτοί που πάντα φωνάζουν. Όταν παρέλασα.

Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα.

Όταν είπα πως πιστεύω. Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η θρησκεία.

Και φυσικά, πάντα τούς ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους, κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο, να αρχίσει οικογένεια. Λοιπόν, σας έχω νέα.

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.

Τι σημαίνει πρόοδος; Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου.

Τι σημαίνει πρόοδος; Όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Με διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση.

Ξεκινάμε για την πρόοδο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button