Πολιτική

«Χωρίς απογραφή δεν υπάρχει αποτελεσματική διακυβέρνηση» – Galaksias Portal News

Κάλεσμα στον κόσμο ν΄απογραφεί απηύθυνε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας πως «χωρίς στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχει αποτελεσματική διακυβέρνηση», μετά το πέρας της συνάντησης, που είχε στα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τον πρόεδρό της, Θάνο Θανόπουλο.

Τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη συνόδευε  το μέλος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Η αξιόπιστη απογραφή του πληθυσμού αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους. Με βάση τα δεδομένα της απογραφής, η πολιτεία σχεδιάζει ένα πλήθος δημόσιων πολιτικών που σχετίζονται με την άσκηση κρίσιμων αρμοδιοτήτων ιδίως στον τομέα του κράτους πρόνοιας. Ειδικά σήμερα, με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η αναγκαιότητα της σωστής απογραφής του πληθυσμού καθίσταται πιο αναγκαία παρά ποτέ», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο ίδιος τόνισε πως «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η φετινή απογραφή παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα οργάνωσης με αποτέλεσμα να διακυβεύεται το αξιόπιστο της διαδικασίας». Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανέδειξε τα υπάρχοντα προβλήματα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να αυτοαπογραφούν υπερβαίνοντας με δική τους πρωτοβουλία τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν.

Ο κ. Ζαχαριάδης εξήρε το έργο του κ. Θανόπουλου τονίζοντας πως έδειξε ισχυρά αντανακλαστικά, απέναντι στην αγωνιώδη έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για στήριξη της διαδικασίας απογραφής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε ότι τα όποια ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί κι η απογραφή προχωρά κανονικά. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βούλησή του για διαρκή ενημέρωση και στενή συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για όλα τα ζητήματα της Αρχής. Η εξέλιξη αυτή προφανώς μας χαροποιεί, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, είπε.

Από την πλευρά του ο κ.Ζαχαριάδης εξήγησε ότι:

Ø Εμπιστεύεται απόλυτα το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΣΤΑΤ και στηρίζει την Αρχή στην προσπάθεια της για επιτυχή και αξιόπιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής.

Ø Θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο της διαδικασίας. Προφανώς δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η οποία όπως έχει αποδείξει επανειλημμένα ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων, αποφεύγοντας να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Ø Όλοι οι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απογραφής, ώστε η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να έχει απαραίτητα δεδομένα στη διάθεσή της για ν’ ασκήσει πραγματική κοινωνική πολιτική και να ανακόψει την καταστροφική πορεία που οδηγεί τη χώρα η τωρινή κυβέρνηση.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button