Οικονομία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Έως τον Ιoύλιο η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου – Οι εκτιμήσεις και τα σενάρια

Έως τον ερχόμενο Ιούλιο πιθανολογείται η έκδοση της απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από τις μνημονιακές περικοπές στα δώρα των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Οι ίδιες πηγές, σε σχέση με τα εν λόγω διεκδικούμενα αναδρομικά των συνταξιοούχων, αναφέρουν αν υιοθετηθεί η εισήγηση περί απαραδέκτου, τότε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δεν θα προχωρήσει σε κρίση περί συνταγματικότητας ή μη της επίμαχης διάταξης.

Αν δεν υιοθετηθεί η εισήγηση και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προχωρήσει στην ουσία, θα κριθεί in abstracto η συνταγματικότητα ή μη των περικοπών των δώρων για το 11μηνο μόνο (σ.σ. Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016) για το μέλλον, καθώς η κρίση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου δεν έχει αναδρομική ισχύ.

  • Σε περίπτωση συνταγματικότητας των περικοπών, η Πολιτεία δεν θα κληθεί να αναλάβει καμία περαιτέρω ενέργεια.
  • Σε περίπτωση που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταλήξει σε αντισυνταγματικότητα των εν λόγω περικοπών, θα επηρεαστεί η έκβαση των εκκρεμών αγωγών για τα δώρα του 11μήνου.

Ωστόσο, σύμφωνα, με τις ίδιες πηγές με την εισήγηση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, η κρίση ουσίας (σ.σ. περί συνταγματικότητας ή μη των περικοπών) θεωρείται εξαιρετικά απίθανη.

To άρθρο Αναδρομικά συνταξιούχων: Έως τον Ιoύλιο η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου – Οι εκτιμήσεις και τα σενάρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button