Διεθνή Επικαιρότητα

Χρήστος Σταϊκούρας: Οι εξαγωγές έχουν υπερβεί το 41% του πλούτου

Above Article Content Ad

Στα εγκαίνια της πολυκλαδικής έκθεσης Thessaly Expo, η οποία θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου, στις Καπναποθήκες Καρδίτσας, βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η Thessaly Expo συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Καρδίτσας και έχει ως στόχο να αναδείξει την επιχειρηματικότητα και να στηρίξει την οικονομία της περιοχής, δίνοντας παράλληλα μια αφορμή αναψυχής στον κόσμο μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών της.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα στον χαιρετισμό του, πως η έκθεση αναδεικνύει τη δυναμική της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία. Ο βασικός λόγος, είπε ο κ. Σταϊκούρας, που σήμερα είμαι μαζί σας είναι για να λογοδοτήσω, η ελληνική πολιτεία οφείλει να λογοδοτεί, πρώτα από όλα στην επιχειρηματικότητα. Σήμερα, τόνισε ο υπουργός, είμαστε εκ του αποτελέσματος, συλλογικά συνεπείς σε αυτά που είχαμε δεσμευτεί, παρουσιάζοντας με παραδείγματα και αριθμούς την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε: “Είμαστε απολύτως συνεπείς σε ό,τι είχαμε δεσμευτεί απέναντι σε εσάς, φυσικά και νομικά πρόσωπα, κυρίως στην επιχειρηματικότητα πριν τις εκλογές”. Αναφέρθηκε ακόμη αναλυτικά στη συνδρομή της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των διαδοχικών κρίσεων, προκειμένου, όπως εξήγησε, να χτιστεί ένα δίχτυ ασφαλείας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων. “Συνεπώς, νομίζω, εκ του αποτελέσματος τα καταφέραμε”, είπε, τονίζοντας: “Η οικονομία ανέκαμψε ισχυρά, οι επενδύσεις έχουν φτάσει σε υψηλό ρεκόρ, οι εξαγωγές έχουν υπερβεί το 41% του πλούτου, του ΑΕΠ δηλαδή, η βιομηχανική παραγωγή κινείται ικανοποιητικά, οι καταθέσεις των πολιτών αυξάνονται”.

Μιλώντας για τον ΙΑΝΟ που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: “Νομίζω για πρώτη φορά δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά. Τα έχουμε κάνει όλα τέλεια; Όχι. Υπάρχουν καθυστερήσεις; Υπάρχουν. Αλλά νομίζω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε με όρους ρεαλισμού να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες εξωγενείς κρίσεις”.

Η ενεργειακή κρίση

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση είπε πως ερχόμαστε και πάλι να δείξουμε γρήγορα αντανακλαστικά, να καλύψουμε μέρος του κόστους της καθημερινότητας. Δεν υπάρχει περίπτωση κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης να μπορέσει να καλύψει το σύνολο των απωλειών, αν δεν υπάρξουν οριζόντιες ευρωπαϊκές λύσεις. Ο κ. Σταϊκούρας δεν παρέλειψε να τονίσει πως η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, ακούμε την αγωνία σας, ακούμε τον προβληματισμό σας και προσπαθούμε κάθε φορά να επικαιροποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει η πολιτεία, μέσα από πολιτικές και πρωτοβουλίες, για να βρεθούμε όσο γίνεται πιο κοντά σας.
Για να καταλήξει: “Δεν είναι εύκολη συγκυρία, δεν είναι εύκολη στιγμή, ούτε το 2023 θα είναι εύκολο. Δεν έχουμε απεριόριστους οικονομικούς πόρους, έχουμε συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους. Αυτούς που προέρχονται από εσάς. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών διαχειρίζεται τα δικά σας χρήματα. Και προσπαθούμε αυτά να τα κατανείμουμε στην κοινωνία με οικονομικά αποτελεσματικό τρόπο και κοινωνικά δίκαιο”.

Τιμώμενη περιοχή οι Σποράδες

Τιμώμενη περιοχή της Thessaly Expo ‘22 είναι οι Σποράδες. Η Thessaly Expo πλαισιώνεται επίσης από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η ημερίδα με θέμα «Φυσικό φαινόμενο ‘’Ιανός”: Δύο χρόνια μετά» το Σάββατο και η ημερίδα με θέμα «Αυθεντικότητα στις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού» την Κυριακή. Στις παράλληλες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται οι συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα και της Παυλίνας Βουλγαράκη, ενώ το «παρών» θα δώσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα. Με 100 επιχειρήσεις από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και από την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη αναπτύσσεται σε 3.600 τ.μ. στεγασμένου και 500 τ.μ. υπαίθριου εκθεσιακού χώρου στις Καπναποθήκες Καρδίτσας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Article inline ad #5

To άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Οι εξαγωγές έχουν υπερβεί το 41% του πλούτου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button