Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Η θέση του κ. Μπελέρη είναι εκεί που τον ψήφισε ο λαός της Χειμάρρας

Για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, την ακρίβεια, τις ευρωεκλογές, αλλά και την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με τη ΝΔ, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στο Mega, το πρωί της Κυριακής.

«Η ακρίβεια αποτελεί το πρώτο πρόβλημα. Το δεύτερο είναι το εθνικό σύστημα υγείας και το τρίτο το δημογραφικό. Έχω ζητήσει να γίνει debate των πολιτικών αρχηγών για να πούμε τις θέσεις μας και να αφήσουμε το TikTok. Εμείς έχουμε πει πολλές φορές πω η ΝΔ έχει αποτύχει παταγωδώς. Τον Μάρτιο είχαμε υπερτετραπλάσια αύξηση του πληθωρισμού σε σχέση με την ΕΕ. Προτείνουμε μείωση του ΦΠΑ, ελέγχους με μεγαλύτερα πρόστιμα, φορολόγηση των υπερκερδών, και πρέπει να γίνει μία ενιαία αρχή καταναλωτών. Αυτό δεν το έχει δεχτεί η ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει αλλά μεγαλώνει αργά. Δεν συζητάμε πώς ένα κόμμα χάνει συνέχεια ποσοστά; Γιατί; Επειδή η ακρίβεια καλπάζει, υπάρχει συγκάλυψη για τα Τέμπη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να ζητήσει επαναεπιβεβαίωση στο πρόσωπο του, καθώς σε προηγούμενη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος είχε πει πως η τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ θα είναι πολιτική ήττα, είπε: «Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο πυλώνας ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει κάποια αλλαγή. Πώς να εκφράσει τα προβλήματα των πολιτών όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση πάει και διαφημίζει σπίτι 2 εκατ. ευρώ;».

Και συνέχισε: «Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταθέσει ακόμα Πόθεν Έσχες. Για μένα η πυξίδα είναι προγραμματικές με όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν στην κεντροαριστερά».

«Το βράδυ των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι το μόνο κόμμα από τα μεγάλα που θα έχει αύξηση των ποσοστών του. Εγώ δεν καλύπτομαι από το ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει αλλά η πατρίδα μας χρειάζεται σωστή αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει. Τα προβλήματα θα το έχουν τα κόμματα που πέφτουν».

Τόνισε πως η αγοραστική δύναμη, του ελληνικού λαού είναι δεύτερη από το τέλος της ΕΕ και μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν απόλυτη αποτυχία. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε αλα καρτ με τα αναδρομικά. Είναι τέτοια η κερδοσκοπία του κράτους από το ΦΠΑ που έχει δυνατότητα να κάνει κάποιες πολιτικές. Όπου και αν πάω η κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας και το κόστος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Πρέπει να δώσουμε τα βαρέα και ανθυγιεινά, πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί τους. Η απάντηση της ΝΔ ήταν τα απογευματινά χειρουργεία. Και εμείς το είχαμε πει αλλά με χαμηλό κόστος και με περισσότερο προσωπικό. Κατέθεσα μία τροπολογία για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες για το επίδομα μητρότητας. Η ΝΔ μας είπε πως δεν μπορεί να το κάνει και 1 χρόνο μετά το έκανε».

«Ψηφοθηρικά τα κίνητρα Μητσοτάκη με την υποψηφιότητα Μπελέρη»

Σε σχέση με την υποψηφιότητα Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ανέφερε:

«Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου είναι εθνικό ζήτημα. Τα κίνητρα του κ. Μητσοτάκη είναι ψηφοθηρικά. Η θέση του κ. Μπελέρη είναι εκεί που το ψήφισε ο λαός της Χειμάρρας. Δήμαρχος στην περιοχή του. Μου κάνει εντύπωση, τη μία μέρα υποψήφιος ο κ. Μπελέρης και την άλλη μέρα η κ. Μπακογιάννη φέρνει ψήφισμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για να ενταχτεί το Κόσοβο και ο υπ. Εξωτερικών δεν συμφωνεί. Μας εκθέτουν. Το ψηφοδέλτιό μας είναι κόσμημα. Έχουμε άτομα από τον αθλητισμό, από το πολιτισμό και νέους ανθρώπους».

Ενώ κατέληξε λέγοντας πως είναι απέναντι στη ΝΔ ενώ σχολίασε και τη δήλωση Κασσελάκη για τη βάπτισή του.

Εμείς είμαστε απέναντι στη ΝΔ. Έχουμε και ένα κόμμα, που βρέθηκε κάποιος στην ηγεσία που προσβάλει τις κυρίαρχες αξίες της Αριστεράς. Εάν έλεγα εγώ ότι έγινε ένα θαύμα στην βάπτισή μου, θα με έπαιρνε ποτέ σοβαρά κανείς; Να το έλεγαν ακροδεξιοί, αλλά να τα ακούμε αυτά από την Αριστερά;

To άρθρο Νίκος Ανδρουλάκης: Η θέση του κ. Μπελέρη είναι εκεί που τον ψήφισε ο λαός της Χειμάρρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button