Πολιτική

Αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα στους απόδημους – Η διαφορετική εικόνα, οι εκπλήξεις και η χώρα που «βάφεται» κόκκινη

Μια μερικώς διαφορετική εικόνα επικρατεί στα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των αποδήμων για τις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί τα αποτελέσματα των εκλογών από την ψηφοφορία των αποδήμων σε Ευρώπη και Ασία (61% ενσωμάτωση).

Γιατί μπορεί να αποτυπώνεται και εκεί η άνετη πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές με διαφορά, με περίπου τα ίδια ποσοστά με το… εσωτερικό, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερο κόμμα με επίσης περίπου τα ίδια ποσοστά με την ψηφοφορία στην Ελλάδα, ωστόσο από εκεί και κάτω… το χάος.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 12,42% (7,69 στην Ελλάδα), ενώ ακολουθεί… κατά πόδας το ΜέΡΑ25 με 12,15 (2,49 στην Ελλάδα), ενώ το ΠΑΣΟΚ που στο εσωτερικό παίρνει 11,9 στους απόδημους συγκεντρώνει 6,75. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 2,25 και η Νίκη στο 2. Η Ελληνική Λύση είναι στο 1,45.

Το χρώμα στις περιφέρειες και η έκπληξη

Οι περιφέρειες του εξωτερικού δεν είναι όλες «μπλέ», καθώς Ισπανία και Πορτογαλία είναι «ροζ» με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εδώ παρατηρείται και κάτι που δεν υπάρχει στο εσωτερικό της Ελλάδα, δηλαδή μια περιφέρεια… κατακόκκινη, αφού το ΚΚΕ είναι πρώτη δύναμη, ρίχνοντας από την πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ υπερκαλύπτοντας διαφορά 7%. Είναι η Δανία.

Δείτε τα αποτελέσματα από τις εκλογές στο εξωτερικό. Πατώντας «επιλέξτε ήπειρο» βλέπετε τα αποτελέσματα ανά Ήπειρο, και στο «επιλέξτε χώρα» τη χώρα. Σε κάθε χώρα μπορείτε να διαλέξετε να δείτε και τα αποτελέσματα από κάθε πόλη από την οποία ψήφισαν απόδημοι.

To άρθρο Αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα στους απόδημους – Η διαφορετική εικόνα, οι εκπλήξεις και η χώρα που «βάφεται» κόκκινη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button