Τεχνολογία

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: «Στον Εθνικό Ύμνο ανατρίχιασα»

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος έγραψε Ιστορία στην Τουρκία και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα U17. Τα αφιερώματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στον… History Maker ήταν πολλά και ο σπουδαίος Έλληνας παλαιστής που θριάμβευσε στα 71κ. της ελληνορωμαϊκής άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την τεράστια επιτυχία.

Ο Εθνικός ύμνος σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα μένει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη σου και φυσικά η καλύτερη ανάμνηση για όλους τους αθλητές. Ο Παγκόσμιος Κολιτσόπουλος μοιράζεται τις έντονα συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές. Για το πως έζησε αυτό το ταξίδι και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν. Ευελπιστεί ότι αυτό το μετάλλιο θα βοηθήσει την Πάλη και το αφιερώνει στον πατέρα του Αλέξη Κολιτσόπουλο που είναι και ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Κολιτσόπουλου:

-Αρίωνα συγχαρητήρια. Είσαι Παγκόσμιος πρωταθλητής. Αλήθεια έχουν περάσει αρκετές ημέρες. Πως νιώθεις γι αυτό το επίτευγμα, το έχεις συνειδητοποιήσει;

«Είναι πραγματικά τεράστια η χαρά μου. Είναι ένα ταξίδι που θα το θυμάμαι για πάντα. Όταν σκέφτομαι όλα όσα έγιναν στην Τουρκία και έπειτα από το χρυσό μετάλλιο πραγματικά συγκινούμαι.  Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχω καταφέρει, είναι πολύ νωρίς, αλλά πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος».

-Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν σου. Τι πέρασε εκείνη την στιγμή από το μυαλό σου;

«Νομίζω σε τέτοιες στιγμές δεν σκέφτεσαι και πολλά. Απολαμβάνεις την στιγμή. Ακούς τον Εθνικό μας ύμνο. Η ύψιστη τιμή και το όνειρο κάθε αθλητή. Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο ανατρίχιασα. Ένιωσα περηφάνια που σηκώθηκε η ελληνική σημαία ψηλά, που τα… κατάφερα! Αμέσως μετά οι επόμενες στιγμές είναι πιο… συγκινητικές. Σκέφτεσαι τους ανθρώπους σου, που έχουν μοχθήσει μαζί σου. Ψάχνεις να βρεις τους οικείους σου που είναι μαζί στο γήπεδο, να τους κοιτάξεις στα μάτια και να δεις την χαρά τους στο πρόσωπό τους. Να δεις την υπερηφάνεια την ευτυχία. Αυτά τα συναισθήματα δεν περιγράφονται ποτέ. Μία επιτυχία δεν είναι το ίδιο μεγάλη αν δεν έχεις να την μοιραστείς με ανθρώπους που σ’ αγαπάνε και τους αγαπάς».

-Για να φτάσεις έως το χρυσό έκανες δύο μεγάλες ανατροπές. Ένιωθες ότι θα ανέβαινες στο βάθρο;

«Για να κάνεις μία ανατροπή χρειάζονται πολλά πράγματα. Όλα όμως αρχίζουν από την δουλειά που έχεις κάνει πριν τους αγώνες. Το πόσο πολύ έχεις δουλέψει, πόσο καλά έχεις διαβάσει τους αντιπάλους σου. Γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πατέρα μου και προπονητή μου Αλέξη Κολιτσόπουλο, που κοιτάζει κάθε λεπτομέρεια, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά γενικότερα για να είμαι έτοιμος και συγκεντρωμένος».

-Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σου είχε αφιέρωμα και φυσικά σε αποκάλεσε History Maker, μιας και κανένας Έλληνας δεν είχε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα U17. Σου αρέσει ο τίτλος History Maker;

«Η αλήθεια είναι ότι με κολακεύει. Μου αρέσει πολύ και νομίζω ότι μου… ταιριάζει! Έγραψα δύο φορές Ιστορία, αλλά αυτό που πρέπει να κάνω είναι να ασχολούμαι με το μέλλον. Το σημαντικότερο είναι ότι δείχνουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με παράδοση στην Πάλη και νομίζω τα καλύτερα έρχονται».

-Είδαμε ότι είχε πολύ μεγάλη απήχηση η επιτυχία σου. Σε κάλεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης, που θα προσφέρει στον σύλλογο μια σύγχρονη παλαίστρα και υπήρχαν εκδηλώσεις προς τιμήν σου και στον Πύργο, ο κόσμος έδειξε την χαρά του…

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλο τον κόσμο που με αγκάλιασε. Έλαβα παρά πολλά μηνύματα, παρά πολύ αγάπη που με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη. Χαίρομαι που είδα τόσους συναθλητές μου, φίλους να πανηγυρίζουν την επιτυχία μου και ελπίζω να τους έδωσα δύναμη για να παλέψουν κι εκείνοι πιο σκληρά και να τα πετύχουν. Έχουμε πολλά ταλέντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση που με δέχτηκε στο γραφείο του και άκουσε τις ανάγκες μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρη Νικολακόπουλο για την στήριξη που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια σε εμένα και στο άθλημα της Πάλης.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πύργου και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο αθλητή που κάνει τα πρώτα του βήματα να αναγνωρίζονται από ανθρώπους με θεσμικές θέσεις οι θυσίες, οι κόποι και φυσικά οι επιτυχίες. Αυτό με κάνει πολύ πολύ χαρούμενο μου δίνει δύναμη για την συνέχεια ώστε να πετύχω τον μεγαλύτερο στόχο μου πραγματικά τους ευχαριστώ από την καρδιά μου!».

-Τι θα ήθελες να αλλάξει με αυτή την επιτυχία σου; Ενδεχομένως να έρθει κάποιος χορηγός;

«Οι χορηγοί σε ένα ερασιτέχνη αθλητή είναι κάτι πολύ σημαντικό που λύνει πολλά προβλήματα. Προσωπικά στηρίζομαι στην οικογένειά μου και την πολύτιμη βοήθεια της ομοσπονδίας. Η διοίκηση της ΕΛΟΠ είναι δίπλα μας και μας παρέχει όσα περισσότερα μπορεί. Θα ήθελα φυσικά να αναγνωριστεί η προσπάθειά μου από χορηγούς. Το έχω ανάγκη, για πολλούς λόγους, όπως όλοι οι ερασιτέχνες αθλητές, αλλά αυτό που πραγματικά θα ήθελα από την επιτυχία μου είναι να έρθουν νέα παιδιά στην Πάλη. Να γεμίσουν οι παλαίστρες και να δουν το πόσα πολλά παρέχει το άθλημα. Η Πάλη ταιριάζει στον Έλληνα και ελπίζω να δώσω έναυσμα σε άλλα παιδιά. Όσο μεγαλώνει το άθλημα, τόσο κερδίζουμε όλοι».

-Πολλές διακρίσεις και πλασαρίσματα από τους αθλητές είναι μία από τις πλέον ελπιδοφόρες φουρνιές της ελληνικής Πάλης;

«Αυτή η φουρνιά της Πάλης ίσως είναι και η πιο ταλαντούχα που έχει περάσει. Μπορεί να μας λείπει το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά σε όλα τα πρωταθλήματα, σε όλες τις κατηγορίες και στα τρία στιλ έχουμε επιτυχίες. Αυτό είναι μοναδικό και πρωτόγνωρο. Τα τελευταία χρόνια πρέπει να είναι ελάχιστα τα Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια πρωταθλήματα που επέστρεψε ελληνική αποστολή χωρίς μετάλλιο. Δείχνει ότι γίνεται δουλειά σε όλους τους τομείς. Δοξάζουμε την Ελλάδα και ελπίζουμε σύντομα να φέρουμε μεγαλύτερες διακρίσεις, ανάλογες με αυτές που έχουν φέρει οι σπουδαίοι παλαιστές του παρελθόντος».

-Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

«Στόχος μου, όνειρο και φιλοδοξία είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Θα προσπαθήσω να πάρω την πρόκριση. Κάθε αθλητής θέλει να ζήσει αυτή την εμπειρία και το μόνο που εύχομαι είναι ζήσω το όνειρο και να έχουμε εκπροσώπηση ελληνική και στα τρία στυλ».

-Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο σου;

«Το μετάλλιο μου αυτό θα ήθελα να το αφιερώσω καθαρά στον πατερά μου και προπονητή μου Αλέξη Κολιτσόπουλο. Είναι πάντα δίπλα μου, είναι το στήριγμά μου και του… αξίζει!»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button