Οικονομία

Χάος με τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες

Παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2022 θα δοθεί για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς στα συμβολαιογραφικά γραφεία έχουν συσσωρρευθεί τόσοι φάκελοι που είναι αδύνατο να διεκπεραιωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Οι καθυστερήσεις είναι συνέπεια της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών – τις οποίες προσπαθούν να προλάβουν όσοι θέλουν να κάνουν μεταβιβάσεις με τις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες. Έτσι, οι πολίτες και οι συμβολαιογράφοι βρίσκονται αντιμέτωποι αφενός με την εμμονή του υπουργείου Οικονομικών να μην παρατείνει την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών, αφετέρου και με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τις συναρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Ο κίνδυνος είναι να χαθεί η προθεσμία για μεταβιβάσεις ακινήτων μέχρι το τέλος του έτους, άρα θα αυξηθεί και το κόστος της μεταβίβασης.

Το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια να δώσει μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την υπογραφή συμβολαίων μέχρι τις 15/01/2022, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έχει υποβληθεί εγκαίρως η δήλωση μεταβίβασης. Στην πραγματικότητα δηλαδή θα δώσει χρόνο για την συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαολογητικών και την τελική κατάθεση της συμβολαιογραφικής πράξης στο Κτηματολόγιο με τις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button