Τεχνολογία

Χάκερς «χτύπησαν» τα iPhone αξιωματούχων των ΗΠΑ – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, 22:06

Τουλάχιστον εννέα iPhone που ανήκαν σε αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ φέρεται να χακαρίστηκαν μέσω λογισμικού που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο NSO, ο οποίος εδρεύει στο Ισραήλ. Η Apple χρησιμοποίησε μια ενημέρωση λογισμικού για να τερματίσει την προσπάθεια των χάκερς.

 

Σύμφωνα με το Reuters, οι εισβολές πραγματοποιήθηκαν μέσω μιας ευπάθειας στον τομέα της επεξεργασίας γραφικών, την οποία η Apple διόρθωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πριν από την επιδιόρθωση, το λογισμικό κατασκοπείας της NSO μπορούσε να σταλεί στην εφαρμογή iMessage και να εγκατασταθεί χωρίς καμία ενέργεια από τον εκάστοτε χρήστη iPhone.

 

Ο Όμιλος NSO πουλά το λογισμικό του σε υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας σε διάφορες χώρες. Σε δήλωσή τους προς το Reuters ανέφεραν ότι ακύρωσαν την πρόσβαση των συσχετιζόμενων μελών, έπειτα από την αναφορά για τις ύποπτες παραβιάσεις τηλεφώνων.


Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να εμπλέκονταν με την Ουγκάντα, όπου φαίνεται πως βρίσκονταν αρκετοί από αυτούς, όταν παραβιάστηκαν τα τηλέφωνά τους.


Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η NSO ισχυρίστηκε ότι ήταν «τεχνικά αδύνατο» να μολυνθούν τα smartphones που είναι εγγεγραμμένα σε παρόχους δικτύου των ΗΠΑ.


Η Apple μήνυσε την NSO τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας την για παράνομη κατασκοπεία χρηστών iPhone και επεδίωξε μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, 22:06

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button