Αθλητικά

Η Κοστιούκ δεν έδωσε το χέρι της στη Σαμπαλένκα και αποδοκιμάστηκε από το κοινό


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 16:18

Η αναμέτρηση της Αρίνα Σαμπαλένκα με τη Mάρτα Κοστιούκ ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες του πρώτου γύρου στο Roland Garros, όχι μόνο επειδή η 25χρονη Λευκορωσίδα, Νο 2 στον κόσμο, διανύει μια εξαιρετική σεζόν και θεωρείται ένα από τα φαβορί του γκραν σλαμ, αλλά και επειδή οι δύο τενίστριες έχουν μια «ανεπίσημη» κόντρα και εκτός κουρτ.

Η συνάντησή τους αποδείχθηκε όντως εκρηκτική, καθώς η Ουκρανή Κοστιούκ, η οποία ηττήθηκε με 0-2 σετ (3-6, 2-6), με το πέρας του αγώνα αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη Σαμπαλένκα, όπως κανονικά προβλέπεται από τους κανονισμούς. Η 20χρονη προσπέρασε την αντίπαλό της στο φιλέ βιαστικά, χωρίς να της δώσει σημασία. Στη συνέχεια μάζεψε τα πράγματά της και αποχώρησε εν μέσω αποδοκιμασιών του κοινού, το οποίο δεν εκτίμησε τη συμπεριφορά της.

Η Σαμπαλένκα φαίνεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στη διαιτητή, ενώ αποχαιρέτησε το κοινό με μια βαθιά υπόκλιση.

Τι προηγήθηκε

Η Κοστιούκ έχει μιλήσει επανειλημμένα για το πώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επηρεάσει την οικογένειά της. Παράλληλα, έχει διαφωνήσει δημόσια με την απόφαση της WTA να επιτρέψει σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες αθλήτριες να συμμετέχουν κανονικά σε τουρνουά, παρά τον πόλεμο.

Στις συνεντεύξεις που παραχώρησε πριν την έναρξη του Roland Garros, η Ουκρανή κλήθηκε να σχολιάσει την αντίπαλό της, την οποία κατέκρινε για το γεγονός πως αφήνει την οικογένειά της να ζει ακόμα στη Λευκορωσία (σύμμαχο της Ρωσίας σε αυτή τη διαμάχη), ενώ δεν έχει κάνει οποιαδήποτε ενέργεια για να δείξει τη στήριξή της στην Ουκρανία.

Πάντως, η Σαμπαλένκα με τη σειρά της δήλωσε πως δεν νιώθει καμία εχθρότητα προς το πρόσωπο της Κοστιούκ. «Αν θέλει να με μισήσει, ας με μισήσει. Δεν αισθάνομαι το ίδιο για εκείνη προσωπικά».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 16:18

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button