Οικονομία

Φόρος εισοδήματος: «Παράθυρο» 100 ημερών για την πληρωμή της πρώτης δόσης

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει μετά και από την προαναγγελία του κ. Χάρη Θεοχάρη στη Βουλή, πως η ειδική πλατφόρμα του εντύπου Ε1 για τον φόρο εισοδήματος θα λειτουργήσει την Δευτέρα 22 Απριλίου ανοίγοντας τον δρόμο για τις πρώτες πληρωμές.

Η προθεσμία για την λήξη των δηλώσεων μετατίθεται για τις 22 Απριλίου, καθώς θα δοθεί παράταση της περιόδου υποβολής για αντίστοιχο αριθμό ημερών για κάθε μέρα καθυστέρησης έναρξης πέραν της 31ης Μαρτίου, χωρίς όμως να προβλέπεται αντίστοιχη μεταχείριση και στις διορίες πληρωμής των δόσεων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στο newsit.gr πως παρά την καθυστέρηση έναρξης της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων το ημερολόγιο αποπληρωμής των δόσεων δεν θα αλλάξει, με την πρώτη να πρέπει να έχει εξοφληθεί έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι από την πρώτη ημέρα που έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση και να δουν την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος τους έως την λήξη της διορίας, έχουν ένα «παράθυρο» 100 ημερών για την αποπληρωμή της πρώτης δόσης.

Υπενθυμίζεται πως ο φόρος εισοδήματος, φέτος θα εξοφληθεί σε 8 δόσεις με την πρώτη έως τις 31 Ιουλίου του 2024 και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Για όσους πολίτες επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματός τους, προβλέπεται έκπτωση 3%.

To άρθρο Φόρος εισοδήματος: «Παράθυρο» 100 ημερών για την πληρωμή της πρώτης δόσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button