Επιστήμη

Πέντε υγιεινά σνακ για τις βραδινές λιγούρες

Ίσως εργάζεστε μέχρι αργά τη νύχτα ή φάγατε βραδινό νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Ίσως είχατε μια κουραστική μέρα και το βραδινό δεν σας χόρτασε ή μπορεί να ήσασταν πιο δραστήριοι από ό,τι συνήθως, γεγονός που αύξησε και την όρεξή σας για νυχτερινό τσιμπολόγημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που η κοιλιά σας γουργουρίζει τα μεσάνυχτα, είναι σημαντικό να κοιμηθείτε χωρίς το αίσθημα της πείνας να σας χαλάει τον ύπνο.

Ποια τρόφιμα υποστηρίζουν τον ποιοτικό ύπνο; Τα σνακ με θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, υγιή λίπη, άπαχη πρωτεΐνη καθώς και εκείνα που αποτελούν πηγές μελατονίνης ή ενώσεων που μετατρέπονται σε μελατονίνη, τα οποία ταυτόχρονα θα σας κρατήσουν χορτάτους μέχρι το πρωί.

5 υγιεινά σνακ, ιδανικά για τις βραδινές λιγούρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Ακτινίδια

Εάν λαχταράτε μια γλυκιά λιχουδιά πριν τον ύπνο, καταναλώστε ένα- δύο ακτινίδια. Το μικρό αυτό φρούτο περιέχει σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που βοηθά στη διαχείριση της διάθεσης και του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στο σώμα, η σεροτονίνη μετατρέπεται σε μελατονίνη, γνωστή και ως ορμόνη του ύπνου. Τα ακτινίδια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά για τη διαδικασία του κορεσμού με αποτέλεσμα το στομάχι σας να είναι «ήρεμο» και χορτάτο όλη νύχτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastiletto.gr!

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button