Πολιτική

Υψηλοί τόνοι από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις και Ντόρα Μπακογιάννη – «Θέλουν να επιβάλλουν ομερτά»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τις παρακολουθήσεις, με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για «επιβολή ομερτά» για την υπόθεση που έχει ταράξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ειδικότερα, μιλώντας χθες (6.9.2022) το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε για τις παρακολουθήσεις ότι ο πρώτος στόχος είναι να μάθουμε τι συνέβη ώστε να μην ξανασυμβεί και σημείωσε ότι πρέπει να θωρακιστεί η ΕΥΠ, ώστε να κάνει τη δουλειά της και να μην έχουμε κενά.

«Υπάρχουν προβλήματα όμως στο να βγουν όλα, γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα. Διότι αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, με αφορμή και την έναρξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής.

Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΕΡΤ:

Υψηλοί τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χθεσινές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την ίδια, αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι «επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες».

Ειδικότερα με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «εχθές το βράδυ η κα Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών».

Κατόπιν αυτών τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι «η κα Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία που λένε πως ‘η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου’…».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι θεσμοί δεν εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις» και τονίζει ότι «είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς».

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση επιδιώκει να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι»

«Η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει, επίσης, ότι «ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο. Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου».

To άρθρο Υψηλοί τόνοι από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις και Ντόρα Μπακογιάννη – «Θέλουν να επιβάλλουν ομερτά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button