Ομορφιά

Τρέξιμο στην άμμο: Τι να κάνετε για να είναι πιο αποδοτικό

Το τρέξιμο στην παραλία μπορεί να μας προσφέρει μια ήρεμη, όμορφη εμπειρία που μας ανανεώνει μέσα και έξω. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να γίνουμε και καλύτεροι… δρομείς, αφού σύμφωνα με έρευνες το τρέξιμο στην παραλία μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή αντοχή και να βελτιώσει την ταχύτητά μας.

Το τρέξιμο σε άμμο, ειδικά σε ξηρή άμμο, είναι πιο δύσκολο από το τρέξιμο στο πεζοδρόμιο, οπότε σίγουρα θα κοπιάσετε περισσότερο. Σκεφτείτε όμως, ότι αφού τελειώσετε μπορείτε να απολαύσετε την αποθεραπεία σας κολυμπώντας στα δροσερά νερά.

Μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

Ξεκινήστε από το τρέξιμο στην υγρή άμμο

Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ξανά, τότε είναι καλύτερα να ξεκινήσετε από την υγρή άμμο, που είναι σημαντικά πιο σταθερή από την μαλακή και στεγνή. Μόλις συνηθίσετε να τρέχετε σε βρεγμένη άμμο, προσθέστε αργά διαστήματα 2 ή 3 λεπτών στην πιο στεγνή, επιστρέφοντας στη βρεγμένη ενδιάμεσα.

Μόλις αρχίσετε να συνηθίζετε να τρέχετε σε στεγνή άμμο, ξεκινήστε να τρέχετε πάνω της για μεγαλύτερες εκτάσεις.

Παραμείνετε σε επίπεδο έδαφος

Το τρέξιμο σε μια παραλία με κλίση θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμούς, οπότε είναι καλύτερο να την αποφύγετε. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να χάσετε την ισορροπία σας εάν προσπαθείτε να τρέξετε σε στεγνή άμμο και σε κλίση.

Επομένως, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε μια παραλία που είναι σχετικά επίπεδη.

Μην περιμένετε να τρέχετε στον συνηθισμένο σας ρυθμό. Το τρέξιμο στην παραλία είναι πιο δύσκολο από το τρέξιμο στο πεζοδρόμιο ή σε διάδρομο. Όχι μόνο αυξάνει σημαντικά τους παλμούς της καρδιάς σας, αλλά αυξάνει επίσης πολύ την ένταση της άσκησης.

Προσπαθήστε να μην πιεστείτε υπερβολικά, προσπαθώντας να διατηρήσετε έναν πολύ υψηλό ρυθμό τρεξίματος. Ξεκινήστε αργά και, καθώς συνηθίζετε μπορείτε να αυξήσετε τον ρυθμό σας με την πάροδο του χρόνου.

Παραμείνετε ενυδατωμένoι

Για να αποτρέψετε την αφυδάτωση, ειδικά όταν τρέχετε κάτω από τον καυτό ήλιο, βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνεστε σωστά. Αυτό απαιτεί να διασφαλίσετε ότι έχετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τρέξιμο στην παραλία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button