Οικονομία

Πήλιο: Έρχεται πλατφόρμα στήριξης των πληγεισών επιχειρήσεων από την θεομηνία του Σεπτέμβρη του 2023

Μια νέα ειδική πλατφόρμα ετοιμάζεται, για την στήριξη πληγείσων επιχειρήσεων από την θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη σε περιοχές του Πηλίου (Πλατανιάς, Μακρινίτσα κλπ.), που πρόκειται να ανοίξει μετά το Πάσχα και δεν υπήρχε προσβασιμότητα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, υποσχέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Αυτό έγινε γνωστό με την ανακοίνωση του επιμελητηρίου που αναρτήθηκε, σήμερα (22.4.2024), στην ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ο Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη, στο περιθώριο των εργασιών του, πρόσφατου, Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών στο οποίο συμμετείχαν επιχειρηματικά πάρκα, επιμελητήρια και βιομηχανικοί σύνδεσμοι από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπήρξε η δέσμευση του υπουργού για επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που δεν είχαν αδειοδότηση για να υπάρξει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης, ώστε άμεσα να ενταχθούν με την σειρά τους σε καθεστώς αποζημίωσης από τις πλημμύρες.

«Δύο καίρια ζητήματα που απασχολούν επιχειρηματίες-μέλη μας, ώστε να μην υπάρξει κανένας επαγγελματίας που να έχει πληγεί και να μην έχει την ανάλογη στήριξη από το κράτος. Στην προσπάθεια ανάταξης της τοπικής επιχειρηματικότητας θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παρών και αυτό προσπαθούμε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας», σημείωσε ο κ. Μπασδάνης.

To άρθρο Πήλιο: Έρχεται πλατφόρμα στήριξης των πληγεισών επιχειρήσεων από την θεομηνία του Σεπτέμβρη του 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button