Επιστήμη

Ιτούδης: «Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε πολλά να βελτιώσουμε»

Στις δηλώσεις του μετά τη νέα φιλική νίκη (88-77) της Εθνικής μας επί της Σλοβενίας ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης επισήμανε ότι δημιουργείται η «ταυτότητα» της «γαλανόλευκης» ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Έλληνας κόουτς μεταξύ άλλων τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι σε καλό δρόμο, τονίζοντας πάντως ότι έχει πολλά ακόμη να βελτιώσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής μας:

Για τον Γκάλη: «Καταρχάς συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα να τον τιμήσουν, στον κόσμο που ήρθε για να χειροκροτήσει αυτόν τον σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο, που ουσιαστικά βοήθησε τα μέγιστα. Τεράστια βραδιά, τιμή μας το ότι ο Γκάλης ήταν εδώ και συγκινήθηκε. Συγκινητική βραδιά».

Για το φιλικό: «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά τη φυσική μας κατάσταση, και όσον αφορά τη δύναμή μας και την έκρηξή μας. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα back to back παιχνίδι. Είδαμε ότι τα παιδιά είχαν δύναμη, το ροτέισον ήταν διαφορετικό. Είχαμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, προσπαθούμε να δούμε διαφορετικά σχήματα, έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Η νίκη δεν μας αποπροσανατολίζει, ούτε ο τρόπος που ήρθε. Αμυντικά ήμασταν καλύτεροι σήμερα. Προφανώς το γεγονός ότι ο Ντόντσιτς δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε στον αμυντικό τομέα να είμαστε διαφορετικοί. Ελπίζω και εύχομαι ο Τσάντσαρ να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό. Ελπίζω να γυρίσει σύντομα δυνατός».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας και τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι: «Σε σχέση με πέρυσι είναι τελείως διαφορετικό το ρόστερ, λείπουν πολύ σημαντικοί παίκτες, όμως επικεντρωνόμαστε σε αυτούς που είναι. Ο Μιχάλης Λούντζης έχει έναν ηγετικό ρόλο, είναι ψηλός, πιεστικός στην μπάλα, έχει βάλει και το σουτ στην εξίσωση και είναι σημαντικό. Ο Διαμαντίδης όταν ήρθε το σουτ δεν ήταν το καλύτερό του. Δούλεψε και μετά οι άμυνες ήταν διαφορετικές. Ο Μιχάλης είναι σε μία τέτοια πορεία.

Αυτά τα δύο παιχνίδια θα μας δώσουν τροφή. Έχουμε κάνει πράγματα τα οποία ήταν άσχημα αλλά δεν φαίνονται στο σκορ, αλλά προπονητικά τα έχουμε δει. Ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα και στις αλληλοκαλύψεις μας. Πρέπει να πέφτουμε για κάθε μπάλα, να είμαστε καλοί στο ριμπάουντ.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την συνοχή. Είμαστε ακόμη στο έδαφος και δεν αφήνουμε τα παιχνίδια. Σήμερα οι προπονητές σκεφτόμασταν ότι μπορεί να υπήρχε μία μικρή χαλάρωση, αλλά δεν υπήρξε καμία χαλάρωση. Ξαναμπήκε το μπάσκετ στα γήπεδα. Αυτό είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη για όλους.

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα παιδιά, δουλεύουμε πολύ καλά, με μεγάλο ζήλο, ξέρουμε ποιοι είμαστε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Να είναι υγιείς όλοι και να έχουμε εμείς την σπαζοκεφαλιά ποιοι θα είναι οι τελευταίοι 12».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Περιμένουμε τον γιατρό, τους Μπακς και τον ίδιο. Ο Γιάννης πάντα θέλει να είναι στην Εθνική αλλά δεν θα ρισκάρει οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία του».

Για την αμυντική λειτουργία: «Πρέπει να έχουμε συνοχή στην άμυνα. Δεν ήμασταν καλοί σήμερα στην άμυνα. Το 77 μπορεί να σου κλείσει λίγο τα μάτια δεν ήμασταν καλοί. Στους 91 που δεχθήκαμε δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήμασταν καλοί στο δεύτερο. Θα τα δούμε στο video και θα τα βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button