Επιστήμη

Συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη από την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται για τρίτη συνεχή ημέρα σε πολλαπλά μέτωπα. Η μάχη κόντρα στις φλόγες ήταν ολονύχτια, με επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν την έκταση του πύρινου εφιάλτη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν από την πλευρά τους να προστατεύσουν πάση θυσία τις περιουσίες τους.

Με τα έως τώρα δεδομένα έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, ενώ εννέα σπίτια και μία εκκλησία έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα – Κίνδυνος να πλησιάσει η φωτιά στη Βιομηχανική ζώνη

Με την ανατολή του ηλίου ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα κάνοντας ρίψεις νερού στα ενεργά μέτωπα της φωτιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, συνολικά επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα. Τα εναέρια μέσα που συνδράμουν από αέρος είναι 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Ενίσχυση παρέχουν επίσης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των Ο.Τ.Α.

Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν επικεντρωθεί σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής στη «Ζούγκλα», στα μέτωπα σε Δωρικό και Μοναστηράκι, τα οποία εμπνέουν στην παρούσα φάση τη μεγαλύτερη ανησυχία, ενώ φυσικά είναι πάντα ορατός ο κίνδυνος η πυρκαγιά να φτάσει στη Βιομηχανική ζώνη της Αλεξανδρούπολης, αν και η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξιτήρια για τους τραυματίες – Ενεργοποιήθηκε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus

Όσον αφορά τους οκτώ τραυματίες εξαιτίας των πυρκαγιών, οι πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για τη δορυφορική καταγραφή των καμένων εκτάσεων και των ζημιών που έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ενεργοποίησε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, ακραίος θα είναι και σήμερα Δευτέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε: Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Αργολίδα, περιοχές της Βοιωτίας και της Κορινθίας με τις Αρχές να προειδοποιούν για τον πολύ υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button