Οικονομία

Bitcoin: Άνοδος του κρυπτονομίσματος πάνω από τα 66.000 δολάρια στον απόηχο του πρώτου halving μετά από 4 χρόνια

Στον απόηχο του πολυαναμενόμενου γεγονότος της μείωσης της προσφοράς του bitcoin κατά το ήμισυ, η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει στραφεί σε έντονη δραστηριότητα, παρατηρώντας αύξηση των τιμών και σε διάφορα altcoins.

Το bitcoin, που είναι και το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στην αγορά, καταγράφει μια αξιοσημείωτη άνοδο, με την τρέχουσα τιμή του να διαμορφώνεται πάνω από τα 66.000 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περί του 2% από χθες, Δευτέρα 22 Απριλίου.

Πρωτοπόρος στο ράλι των crypto αναδεικνύεται το Solana, αντανακλώντας την ευρύτερη αισιοδοξία των επενδυτών, το οποίο μάλιστα ξεπέρασε ακόμα και τα 154 δολάρια.

H σημασία του halving

To halving μειώνει την αμοιβή που λαμβάνουν οι miners σε bitcoin κατά το ήμισυ, για κάθε φορά που δημιουργούν ένα block στο blockchain, και πραγματοποιείται περίπου μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, όπως ορίζει ο κώδικας του bitcoin.

Σκοπός του είναι να επιβραδύνει την έκδοση των bitcoins, δημιουργώντας περιορισμό της προσφοράς και ως εκ τούτου άνοδο της τιμής του.

Η μέγιστη προσφορά για το bitcoin με βάση τον αλγόριθμο του παραμένει στα 21 εκατομμύρια νομίσματα ενώ η τρέχουσα κυκλοφορούσα προσφορά ανέρχεται σε 19,69 εκατομμύρια, γεγονός που υποδηλώνει το περιορισμένο περιθώριο για την «εξόρυξη» νέων bitcoins.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν βραχυπρόθεσμα μικρή επίδραση στις τιμές του bitcoin όσο είμαστε χρονικά κοντά στο ίδιο το halving, καθώς ιστορικά χρειάζονται αρκετοί μήνες για να δούμε τον αντίκτυπό του να αντανακλάται στην τιμή του bitcoin. Η JPMorgan, από την πλευρά της, σε έκθεση της ανέφερε ότι βλέπει ακόμα και κάποιο βραχυπρόθεσμο, καθοδικό κίνδυνο στο bitcoin.

To άρθρο Bitcoin: Άνοδος του κρυπτονομίσματος πάνω από τα 66.000 δολάρια στον απόηχο του πρώτου halving μετά από 4 χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button