Τεχνολογία

Αποκαλύφθηκαν τα νέα MINI Cooper και Countryman – Η απόλυτη ηλεκτρική αίσθηση go-kart

Τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο επέλεγε η MINI για να αποκαλύψει τις αμιγώς ηλεκτρικές γενιές των Cooper και Countryman. Δύο μοντέλων που έρχονται να προσφέρουν την fun to drive πλευρά της ηλεκτροκίνησης μαζί με υψηλή τεχνολογία.

MINI Cooper

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάσημο τρίθυρο μοντέλο έρχεται με δύο εκδόσεις, την MINI Cooper E και MINI Cooper SE. Στην πρώτη χρησιμοποιείται ένας ηλεκτροκινητήρας (τοποθετημένος μπροστά) ο οποίος αποδίδει 184 άλογα και 290 Nm ροπής, επιτρέποντας στο μοντέλο να κάνει το 0-100 σε 7.3 δευτ.  Η αυτονομία μετριέται στα 305χλμ. (πρότυπο WLTP) ενώ η μπαταρία των 40.7 kWh προσφέρει και ταχεία φόρτιση.

Στην ισχυρότερη έκδοση SE, η ισχύς αυξάνεται στα 218 άλογα, η ροπή στα 330 Nm με το 0-100 πλέον να έρχεται στα 6.7 δευτ. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιείται ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία στα 54.2 kWh, με την αυτονομία να αγγίζει τα 402 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο MINI Cooper έρχεται πιο αεροδυναμικό από ποτέ (Cd 0.28), είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, ενώ σχεδιαστικό highlight είναι τα νέα του φώτα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η εντυπωσιακή κεντρική στρογγυλή οθόνη 9,44 ιντσών που βρίσκεται στο επίκεντρο και τρέχει το Mini Operating System 9. Θα είναι διαθέσιμες τέσσερις εκδόσεις: Essential, Classic, Favoured, και JCW.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα προσφέρονται και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του MINI Cooper για όσους δεν έχουν πειστεί ακόμα για την ηλεκτροκίνηση.

MINI Countryman

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Countryman παρουσιάστηκε επίσης στο Μόναχο. Αισθητά μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του, έρχεται στην έκδοση Countryman E με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, να προσφέρει 201 ίππους, 250 nm ροπής και 460 χλμ. αυτονομίας.

Η ισχυρότερη έκδοση Countryman SE ALL4, προσφέρει τετρακίνηση με 433χλμ. αυτονομίας και διπλούς ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 310 ίππων και 494 Nm ροπής. Τόσο οι εκδόσεις όσο και το εσωτερικό είναι ίδιες με το MINI Cooper, απογειώνοντας το hi-tech χαρακτήρα του οικογενειακού premium μοντέλου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button