Πολιτική

«Καμία κίνηση που θα διακινδυνεύει την αεράμυνά μας» απαντά o Μαρινάκης για το δημοσίευμα των Financial Times

«Δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση που να διακινδυνεύσει την αποτρεπτική ικανότητα και την αεράμυνα της χώρας μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας για το δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με τους FT, Ελλάδα και Ισπανία δέχονται έντονη πίεση, ώστε να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας, όπως Patriot και S-300.

«Εμείς έχουμε δείξει έμπρακτα τη βοήθειά μας στον ουκρανικό λαό. Δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση που να διακινδυνεύσει την αποτρεπτική ικανότητα και την αεράμυνα της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την διάρκεια πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, προέτρεψαν τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, να παραχωρήσουν ορισμένα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, όπως για παράδειγμα τα πυραυλικά συστήματα τύπου Patriot και S-300 (στην ελληνική περίπτωση), με βασικό επιχείρημα ότι η Ελλάδα και η Ισπανία δεν τα χρειάζονται όπως τα χρειάζεται η Ουκρανία και ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία επικείμενη απειλή.

Πηγή πληροφόρησης δήλωσε χαρακτηριστικά στους Financial Times ότι «όλοι ξέρουμε ποιος τα έχει, όλοι ξέρουμε πού βρίσκονται και όλοι ξέρουμε ποιος τα χρειάζεται πραγματικά», ενώ έγινε γνωστό ότι επίσης ασκήθηκε πίεση, σε συγκριτικά μικρότερο βαθμό, στην Πολωνία και στη Ρουμανία για να εξετάσουν την παράδοση των δικών τους πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας τύπου Patriot στην Ουκρανία.

To άρθρο «Καμία κίνηση που θα διακινδυνεύει την αεράμυνά μας» απαντά o Μαρινάκης για το δημοσίευμα των Financial Times δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button