Αθλητισμός

Το “Aegean Odyssey” στην Σάμο

Στο λιμάνι της Σάμου θα προσεγγίσει αύριο Πέμπτη, στις 8:00 το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odyssey» της εταιρείας “Τhe Aegean Experience”, με έδρα τον Πειραιά, το οποίο και θα παραμείνει στην πόλη της Σάμου μέχρι τις 22:30 το ίδιο βράδυ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 280 επιβάτες, καθώς και 147 μέλη πληρώματος.

Είναι η τρίτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο συγκεκριμένο λιμάνι το φετινό καλοκαίρι, καθώς τα τελευταία χρόνια η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματα προσεγγίσεων των εταιρειών κρουαζιέρας. Οι προσπάθειες από τους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζονται ώστε αυτό να αλλάξει, καθώς η κρουαζιέρα αποτελεί ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν, που συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του κάθε τόπου, καθώς οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων, στηρίζουν κυρίως την τοπική αγορά και εστίαση, ενώ έχουν και μια σύντομη γνωριμία με την ιστορία, τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς τόπους, τα μνημεία & το περιβάλλον.

«Φέτος παρατηρείται αυξητική τάση, της τάξεως του 25% σε σχέση με το 2019, των προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, που έχουν φτάσει πλέον τις 5.000. Είναι ευνόητο ότι υπάρχει μέλλον όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας και για το νησί μας.

Η συνεχής συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τα έργα υποδομής, αποτελούν προτεραιότητα» αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με αφορμή την αυριανή προσέγγιση του «Aegean Odyssey».

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button