Πολιτική

Στη ΓΑΔΑ κρατείται ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος που μετέτρεψε σε ρινγκ τη Βουλή – Όλο το χρονικό της βίαιης επίθεσης

Στην ΓΑΔΑ έχει οδηγηθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος (πρώην μέλος της Κ.Ο. των Σπαρτιατών), ο οποίος προσήχθη μετά την επίθεση με γροθιές στον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένο, μέσα στη Βουλή.

Ο βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας έκρινε ότι έχει παραβεί το άρθρο 157  του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του και η ποινή φτάνει τα 10 χρόνια.
Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν αρχικά στο φρουραρχείο του κοινοβουλίου και στην συνέχεια τον μετέφεραν στο αστυνομικό μέγαρο στην λεωφόρο Αλέξάνδρας.

Συμφωνα με τους δικηγόρους του, δεν υπάρχει ακόμα σύλληψη, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Όπως λένε οι νομικοί εκπρόσωποι του πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών» μπορεί από την Βουλή να υπάρχει παραπομπή για κακούργημα, ωστόσο ο Εισαγγελέας είναι εκείνος που θα αποφανθεί για το νομικό χαρακτηρισμό της υπόθεσης.

Τι προηγήθηκε

Το επεισόδιο ξεκίνησε από την Ολομέλεια της Βουλής όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου για επιθέσεις που είχε δεχθεί μέσω διαδικτύου από τρολ πίσω από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Καρέ καρέ το επεισόδιο

Τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο προσπάθησε να συγκρατήσει συνάδελφός του όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά ήταν αδύνατον. 

Μόλις βγήκαν από την αίθουσα της Ολομέλειας και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες άρχισαν να ανταλλάσουν ύβρεις και ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε επίθεση από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος αρχικά τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω και τον γρονθοκόπησε.

Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο ιατρείο και στη συνέχεια στο ΓΝΑ καθώς αισθάνθηκε ζαλάδα.

Ο διάλογος που προηγήθηκε σύμφωνα με τον κ. Φλώρο: 

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@στ@.

Οι βουλευτές παρακολουθούσαν το επεισόδιο αποσβολωμένοι.

Πάντως η πλευρά της Ελληνικής Λύσης αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι παραπάνω διάλογοι.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: «Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης. Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».

 

Την απομάκρυνση από τη Βουλή του ανεξάρτητου βουλευτή Φλώρου, συνοδεία φρουράς, αποφάσισε η Βουλή μετά από πρόταση του προέδρου του σώματος Κωνσταντίνου. Τασούλα. Με αφορμή την κτηνώδη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Τασούλας, συμπεριφορά του κ. Φλώρου κατά του βουλευτή Β. Γραμμένου της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Τασούλας είπε ότι όταν φτιάχναμε τον Κανονισμό της Βουλής «νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» και ότι αυτή τη στιγμή, «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου […] είναι να τον απομακρύνω, με τη φρουρά, για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος». Όπως είπε ο κ. Τασούλας, «είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνέχεια, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

 

Προφανώς, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

To άρθρο Στη ΓΑΔΑ κρατείται ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος που μετέτρεψε σε ρινγκ τη Βουλή – Όλο το χρονικό της βίαιης επίθεσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button