Πολιτική

Το 2021 δεν είναι 2014 – Galaksias Portal News

Στην αντεπίθεση ΝΔ για δηλώσεις του Παύλου Πολάκη περί αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δύο συστημικών τραπεζών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τάχθηκε, επίσης, υπέρ της κατάργησης της ΑΑΔΕ, ως ανεξάρτητης αρχής.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη “δεύτερη φορά” ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, “πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο”.

Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πως λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και το διχασμό.

Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014», καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Παύλος Πολάκης: Τη δεύτερη φορά να…

Όπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σε εκδήλωση για θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης και ανάμεσα στα πολλά που συζητήθηκαν ήταν και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο, αυτό το ενδεχόμενο τέθηκε ως ερώτημα από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση, και επ’ αυτού απαντούσαν σοβαρά και ο Π. Πολάκης και ο Θ. Ξανθόπουλος.

Τι άλλο είπε ο κ. Πολάκης;

Πως τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ. Ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως θα πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο η ΑΑΔΕ, την ανεξαρτησία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε κατ’ εντολή της Τρόικα το 2017.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση καταφέρθηκε ουκ ολίγες φορές εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, τη δικαιοδοσία του οποίου αμφισβήτησε επί του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος.

Διότι, σύμφωνα με τον συλλογισμό που ανέπτυξε ο Παύλος Πολάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ «τη δεύτερη φορά με πολιτική απόφαση θα κρατικοποιήσει δύο από τις συστημικές τράπεζες χωρίς να ρωτήσει τον κ. Στουρνάρα», καθώς η δουλειά του είναι μόνο να διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Δεδομένου ότι οι δηλώσεις Πολάκη προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, θα πρέπει να αναμένεται και τοποθέτηση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

To άρθρο ΝΔ κατά Πολάκη για «κατάργηση ΑΑΔΕ και κρατικοποίηση τραπεζών»: Το 2021 δεν είναι 2014 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button