Οικονομία

Το 20% των επιχειρήσεων δεν θα καταβάλει δώρο Χριστουγέννων!

Ο ένας στους 5 Βούλγαρους θα μείνει χωρίς χριστουγεννιάτικο δώρο.

Το 80% των Βούλγαρων εργοδοτών σχεδιάζει να δώσει μπουναμά στο προσωπικό τους για τα Χριστούγεννα (από 60% το 2020), διαπίστωσε το Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε έρευνα, που έγινε μεταξύ 100 και πλέον οργανισμών και εταιριών μεταξύ 6ης και 10ης Δεκεμβρίου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια στη Βουλγαρία, η χορήγηση των μπόνους έχει συνδεθεί με την επιθυμία παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους (48% των ερωτηθέντων), στην επικείμενη περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (35%) αλλά και με την οικονομική κατάσταση της εταιρίας (24%).

Περισσότεροι από τους μισούς μεταξύ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα καταβάλλουν το ίδιο ποσό μπόνους σ’ όλα τα μέλη του προσωπικού τους και το 35% δήλωσε ότι θα συνδέσει το ποσό με την απόδοση του εργαζόμενου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το μεγαλύτερο μέρος των μπόνους, το 30%, δεν θα υπερβαίνει τα 200 λέβα. Ένα 28% θα κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 200 και 500 λέβα, και ένα 18% θα κυμαίνεται από 500 έως 1.000 λέβα.

Το προσωπικό του 12% των εταιριών μπορεί να περιμένει το χριστουγεννιάτικο μπόνους, που θα λάβει να ξεπερνά τα 1.000 λέβα κι αυτό το ποσοστό έχει μειωθεί από το 14% πέρυσι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μπόνους θα έχουν τη μορφή δώρων, ένα ποσοστό του μηνιαίου μισθού ή έναν επιπλέον μισθό.

Το 45% των εταιριών, που σκοπεύει να δώσει τα ίδια ή μεγαλύτερα μπόνους, σε σχέση με πέρυσι αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο από το 42% το 2020.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button