Υγεία

Το χάπι της Pfizer παρουσίασε παρενέργειες παρά τη μείωση βάρους

Παρενέργειες παρουσίασε το χάπι της Pfizer για την παχυσαρκία. Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή του Danuglipron ανέφεραν υψηλές γαστρεντερικές παρενέργειες, ενόσω πέτυχαν μείωση βάρους έως και 13% σε διάστημα 32 εβδομάδων.

Η Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου ότι δεν θα προχωρήσει σε δοκιμή τελευταίου σταδίου του χαπιού Danuglipron για την παχυσαρκία, το οποίο θα λαμβανόταν σε δύο δόσεις ημερησίως.

Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς αποχώρησαν από τη δοκιμή μεσαίου σταδίου, καθώς παρουσίασαν υψηλά ποσοστά παρενεργειών, όπως ναυτία και έμετο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Pfizer θα επικεντρωθεί στο εξής στην ανάπτυξη ενός χαπιού που θα λαμβάνεται μία φορά ημερησίως.

Tο Danuglipron ανήκει στην ίδια κατηγορία θεραπειών για τον διαβήτη και την παχυσαρκία με το Wegovy και το Ozempic της Novo Nordisk και τα Mounjaro και Zepbound της Eli Lilly.

Τα εγκεκριμένα φάρμακα αυτής της κατηγορίας είναι επί του παρόντος ενέσιμα, αλλά τόσο η Novo Nordisk όσο και η Eli Lilly βρίσκονται σε φάση δοκιμών για την ανάπτυξη θεραπείας και σε μορφή χαπιού.

Τα δεδομένα για το ημερήσιο μονοδοσικό χάπι της Pfizer αναμένονται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

πηγή: Iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button