Ειδήσεις Ελλάδος

Το σχέδιο «Χριστούγεννα με ασφάλεια» στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η κυβέρνηση θέλει να περάσει τον υγειονομικό κάβο των εορτών, εξαλείφοντας τα ρίσκα για οποιαδήποτε υποτροπή, με την εφαρμογή του σχεδίου «Χριστούγεννα με Ασφάλεια», με ευρεία επιτήρηση της συμμόρφωσης στα μέτρα αλλά και με εκτεταμένο testing στην κοινότητα.

Σε αυτό το φόντο και ενώ εδραιώνεται η εκτίμηση ότι, παρά την υφιστάμενη πίεση, εντός του Δεκεμβρίου θα υπάρξει αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή στις νοσηλείες στις ΜΕΘ και στους θανάτους, ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένα τετ-α-τετ που προηγείται της επικείμενης παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πρώτη φορά που ένας Πρωθυπουργός θα περάσει την πύλη της Μονής Πετράκη, συμμετέχοντας στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πέραν του συμβολισμού είναι και δηλωτική του κομβικού ρόλου που αποδίδεται στην Ιεραρχία για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος ενόψει των εορτών.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button