Πολιτική

Το μήνυμα Παυλόπουλου για την 104η θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, 11:10

Στο 12ο Δημοτικό Κοζάνης παρευρέθηκε σήμερα 19/5, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε προς τους μαθητές του σχολείου το δικό του μήνυμα με αφορμή την 104η θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Το Έθνος των Ελλήνων, σε όλο τον Πλανήτη,  εκπληρώνοντας το χρέος του απέναντι στην Ιστορία μας και εκδηλώνοντας τον σεβασμό του στο ν. 2193/1994, που εκφράζει την αμετάκλητη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, τιμά και φέτος την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος το οποίο, μέσ’ από τις συνθήκες βαρβαρότητας που το σημαδεύουν ανεξίτηλα, έχει όλα τα στοιχεία ενός εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.

Εμείς, οι Έλληνες, αποδεικνύοντας με πράξεις ότι κατανοούμε πλήρως  την σημασία αυτής της Επετείου, οφείλουμε να αγωνισθούμε, αποφασισμένοι και ενωμένοι,  ιδίως προς τις εξής κατευθύνσεις: Πρώτον, για ν’ αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει χαραγμένο βαθιά  στην μνήμη μας.  Και, δεύτερον, για ν’ αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιαν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη, αποκηρύσσοντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των, κατά γενική ομολογία, αναμφισβήτητων  ιστορικών αποδεικτικών στοιχείων. 

Διαμηνύουμε,  προς κάθε κατεύθυνση, πως την αποστολή μας αυτή δικαιολογεί  και το γεγονός ότι μόνον έτσι η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου μπορεί να διδάσκει, ιδίως μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, το γιατί οφείλουμε και μπορούμε ν’ αποτρέψουμε για πάντα πράξεις αυτής της ωμότητας και βαρβαρότητας.  Πράξεις, οι οποίες θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου και υπονομεύουν την ίδια την  πορεία της Ανθρωπότητας. 

Αιωνία η Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου».

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, 11:28

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button