Πολιτική

Ο Δημήτρης Πανόπουλος για την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είχε στηρίξει το MeToo»

Για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις επίμαχες δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα που τον οδήγησαν εκτός κόμματος, μίλησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πανόπουλος. 

Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, ο Δημήτρης Πανόπουλος αναφέρθηκε την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές και στάθηκε πολύ στον Δημήτρη Παπανώτα ο οποίος βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου μετά τη δήλωσή του σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. 

Ο Δημήτρης Παπανώτας έχει προκαλέσει σάλο στον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο με μία δήλωση που έκανε για τις γυναίκες. «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της», ήταν η δήλωση του δημοσιογράφου.

Αναφορικά με τον συνάδελφό του ο Δημήτρης Πανόπουλος είπε: «Ο Δημήτρης Παπανώτας είναι συνάδελφός μας και ήταν συνάδελφός μου γιατί ήμασταν στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. Η αλήθεια είναι ότι έχει υποστηρίξει το MeToo, έχει δείξει πολλές φορές την υποστήριξή του προς τις γυναίκες. Η επίμαχη δήλωση, αυτή για την οποία τέθηκε εκτός εκλογών, ήταν προβληματική δήλωση. Δεν ξέρω κατά πόσο γνώριζαν για την ύπαρξη αυτής της δήλωσης ή την έμαθαν αφότου ήρθε στην επιφάνεια. Δεν ξέρω τώρα πώς ήρθε στην επιφάνεια. Από τη στιγμή που πήρε έκταση τις τελευταίες ημέρες υπήρχε ένα πολύ σοβαρό δίλημμα και για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζω και δηλώνω υποστήριξη ή διαχωρίζουμε τη θέση μας και εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Τέθηκε εκτός γιατί όσο και να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε αυτή τη δήλωση, είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Στενοχωριέμαι για τον Δημήτρη που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, αλλά ο αγώνας έως τις Ευρωεκλογές είναι δύσκολος και τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα, ειδικά σε τέτοια ζητήματα» τόνισε ο Δημήτρης Πανόπουλος.

To άρθρο Ο Δημήτρης Πανόπουλος για την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είχε στηρίξει το MeToo» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button