lifestyle

Τον σέβομαι και τον έχω πολύ ψηλά

Η Ιωάννα Μαλέσκου μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και μέρος της συνέντευξης πρόβαλε η εκπομπή «Πρωινό Σουσού» από τη συχνότητα του Open.

Στη συνέντευξή της η Ιωάννα Μαλέσκου μίλησε για τα κακόβουλα σχόλια, τον Βαγγέλη Περρή, τον Ανδρέα Μικρούτσικο, τον χαρακτηρισμό «Μενεγάκη της Κρήτης» και φυσικά για την επιστροφή της στην τηλεόραση με το «TV Queen».

«Είμαι σε μια φάση που κάνω restart από πολλές απόψεις. Ξαναγνωρίζω εγώ τον εαυτό μου, άρα ξανασυστήνομαι στον κόσμο, και είναι μια πολύ όμορφη συνθήκη. Δεν έχω αλλάξει ως άνθρωπος, η ίδια είμαι, απλά έχει αλλάξει το πώς βλέπω τα πράγματα, η διάθεση που έχω πλέον και η ενέργεια που δίνω. Σαν να έχω ανοίξει καινούρια φτερά. Αισθάνομαι πεταλούδα στην τοποθεσία Βarking Well… Αυτό το ξεκίνημα σηματοδοτεί για μένα μια νέα αρχή, μια νέα περίοδο επαγγελματικά αλλά και σε διαπροσωπικό επίπεδο, με ανθρώπους οι οποίοι βλέπω και αισθάνθηκα ότι έχουν διάθεση προοπτικής».

Υπήρξες η «Μενεγάκη της Κρήτης» στους τίτλους των δημοσιευμάτων που ήθελαν να σε συστήσουν ως παρουσιάστρια του Κρήτη TV, ενός επαρχιακού καναλιού. Σε ενόχλησε αυτός ο χαρακτηρισμός;

Ήταν ερήμην μου, a priori και όχι για πάντα. Ψιλογελούσα και έλεγα «άσ’ το, θα περάσει». Ποτέ δεν αισθανόμουν ότι ήταν κάτι κολακευτικό για μένα, αν και το παρουσίαζαν έτσι. Δεν έχω σηκώσει ποτέ τηλέφωνο να πω «τι γράψατε;» ή «γράψτε κάτι για μένα». Όμως δεν ήθελα ποτέ στη ζωή μου να με θυμούνται ή να με ταυτίσουν με κάποια που θυμίζει ή αντιγράφει ένα άλλο πρόσωπο. Το θεωρώ αποτυχία. Όταν διάβαζα τέτοιους τίτλους, να με συγκρίνουν, δεν απαντούσα. Δεν ήθελα να προφέρω το όνομά της, με όλο τον σεβασμό. «Γιατί να απαντήσω;» σκεφτόμουν καμιά φορά «και να χρησιμοποιήσω το όνομα της Ελένης Μενεγάκη;». Όταν όμως βλέπεις ότι όλο αυτό, που δεν ξεκίνησε από σένα, δεν το καλλιέργησες, δεν ενίσχυσες, δεν πάτησες σε αυτό, χρησιμοποιείται εις βάρος σου και σε λούζει, πρέπει κάποτε να τοποθετηθείς. Στα 35 μου, αισθάνομαι τόσο ο εαυτός μου και πιστεύω ότι όλα τα δείχνει ο χρόνος και μας βάζει στη σωστή σειρά. Έχω τεράστια υπομονή και πιστεύω ότι για όλα υπάρχει το σωστό timing.

Και κάπως έτσι βρέθηκες μέσα σε έναν κυκλώνα επιθέσεων, κακόβουλων σχολίων και έντονης κριτικής.

Θεωρώ ότι αυτό που λέμε μένει μέσα μας, οπότε δεν μου αρέσει να μιλάω αρνητικά για τους άλλους, προσπαθώ να εκμαιεύσω τα θετικά τους στοιχεία. Δεν μπορώ τους άνευ λόγου διαπληκτισμούς. Μου αρέσει να είμαι σε περιβάλλοντα υγιή, θα έλεγα κυρίως που διαπνέονται από την καλή προαίρεση. Γενικά στη ζωή μου δεν θέλω τίποτα αρνητικό στον τρόπο που εκφράζομαι.

Υπήρξε ωστόσο εμμονή από κάποιους.

Και τώρα, όπως βλέπω, αναθερμαίνεται. Μα δεν κάθομαι κι εγώ στο σπίτι μου. (Γελάει.) Πολλές φορές έχω βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής, και μάλιστα επισταμένης, από ανθρώπους που λες «εντάξει, φτάνει πια».

Ο Βαγγέλης Περρής είναι ανάμεσα σε αυτούς που αγαπάνε να σε μισούν.

Τυχαίνει να μιλάει για μένα με τα χειρότερα λόγια, χωρίς καν να με γνωρίζει. Αφιερώνει συχνά κομμάτι της ενέργειας και της σκέψης του για να τεκμηριώσει την άποψή του, ότι δηλαδή είμαι ακατάλληλη για την τηλεόραση, για κάτι σοβαρό τουλάχιστον. Προφανώς θεωρώντας ότι ο ίδιος που με κρίνει είναι κατάλληλος, σοβαρός και επιτυχημένος. Θεωρώ «Περρη-ττό» να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα. Τον ευχαριστώ όμως για τον χρόνο και τη φαιά ουσία που καταναλώνει.

 

Κάνοντας την αυτοκριτική σου, θεωρείς ότι σε κάποιες περιπτώσεις που υπήρξες εύκολος στόχος δεν θα άξιζε να απαντήσεις;

Ξέρεις τι θα έλεγαν; «Να δούμε μέχρι πού θα σπάσει». Ευτυχώς, πλέον έχω γίνει πυρίμαχη…

 

Είσαι έτοιμη για την τηλεοπτική σου συνάντηση με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, που αναλαμβάνει τον ρόλο του διευθυντή της Σχολής στο πρότζεκτ;

Αισθάνομαι ηρεμία και ασφάλεια, είναι σπουδαίο να συναντάς ανθρώπους που έχεις να μάθεις από αυτούς. Τον Ανδρέα Μικρούτσικο τον εκτιμώ και τον σέβομαι για τη διαδρομή του, την εμπειρία του, τα χρόνια του, τον έχω πολύ ψηλά. Αγαπάω να τον ακούω να μιλάει. Η παρουσία του ήταν ένας βασικός λόγος για να πω «ναι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button