Πολιτική

«Το ΒΒΒ δεν τρώγεται, τα ελληνικά νοικοκυριά είναι σε 4ετή περίοδο νηστείας» – Αιχμηρή απάντηση Φαραντούρη σε Ρωμανό

Με μία αιχμηρή δήλωση απάντησε στο σχόλιο του εκπροσώπου της Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, για τα όσα είπε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης αναφέρει ότι:

«Από χθες διάφοροι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ ελλείψει άλλων επιδόσεων στην οικονομία και την ακρίβεια, κραδαίνουν την αξιολόγηση BBB- της S&P, η οποία βέβαια ΔΕΝ προβαίνει σε ΚΑΜΙΑ αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Σε 12 μήνες και βλέπουμε…

Η απάντησή μου ήταν ότι το περιφερόμενο ΒΒΒ- ούτε τρώγεται, ούτε έχει επηρεάσει θετικά με οποιονδήποτε τρόπο την ζωή των πολιτών, την καταπολέμηση της ακρίβειας, το κόστος ζωής ή την πρόσβαση των μικρομεσαίων στον τραπεζικό δανεισμό. Με απύθμενο θράσος μιλάει η ΝΔ που έριξε τη χώρα στα βράχια, στην κατηγορία “ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ” και την ξαναβρήκε το 2019 με γεμάτα ταμεία και την καλύτερη ρύθμιση χρέους που έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με την ίδια την S&P στην έκθεσή της, την οποία μάλλον δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν κατά τις μεταμεσονύκτιες αποδελτιώσεις τους:

1. Η ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε το 2023, υποχωρώντας στο 2,0% από 5,6% το 2022.

2. Οι επενδύσεις ως ποσοστό επί του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 13,9% πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ (22,2%).

3. Επισημαίνονται αυξημένες εξωτερικές ανισορροπίες, καθώς το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε στο 6,4% του ΑΕΠ το 2023.

4. Το σταθμισμένο μέσο κόστος του νέου δανεισμού εκτοξεύτηκε στο 3,7% το 2023 από 1,3% το 2022.

5. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης παρεμποδίζουν το κράτος δικαίου, το επενδυτικό περιβάλλον και συνεπώς, τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας.

Αυτά. Καλό διάβασμα».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή προηγούμενη δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη ότι ο ίδιος δεν έχει καταλάβει «πώς το BBB της επενδυτικής βαθμίδας επηρεάζει τον Έλληνα και την Ελληνίδα αφού δεν τρώγεται». ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, είχε εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στην Κουμουνδούρου «μπορεί να θεωρούν ότι το BBB δεν τρώγεται, αλλά πιστεύουν ότι ο σανός καταπίνεται αμάσητος».

Την Παρασκευή 19 Απριλίου ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ανακοίνωσε την αναβάθμιση του outlook του αξιόχρεου της Ελλάδας σε θετικό από σταθερό, ενώ διατήρησε την αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας σε -BBB.

To άρθρο «Το ΒΒΒ δεν τρώγεται, τα ελληνικά νοικοκυριά είναι σε 4ετή περίοδο νηστείας» – Αιχμηρή απάντηση Φαραντούρη σε Ρωμανό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button