Περιβάλλον

Η τελετή απονομής των βραβείων για το περιβάλλον του πρίγκιπα Oυίλιαμ, θα γίνει στη Σιγκαπούρη


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 16:26

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας πρόκειται να ταξιδέψουν στην Σιγκαπούρη για την επόμενη τελετή απονομής των βραβείων για το περιβάλλον «Earthshot Prize». Σύμφωνα με την ανακοίνωση η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στην ασιατική μητρόπολη. 

«Το βραβείο Earthshot έχει ως στόχο να δείξει στον κόσμο ότι υπάρχουν λύσεις για μερικές από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Μετά από δύο χρόνια ανακάλυψης εντυπωσιακών ιδεών και καινοτομιών, χαίρομαι που το Earthshot Prize ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη, όπου θα βραβευτούν οι πρωτοποριακές λύσεις των φιναλίστ του 2023», δήλωσε ο πρίγκιπας.

Για πρώτη φορά η τελετή απονομής θα συνοδεύεται από μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Earthshot Week». Από τις 6 Νοεμβρίου, παγκόσμιοι ηγέτες, επιχειρήσεις και επενδυτές θα συγκεντρωθούν στη Σιγκαπούρη και θα συνομιλήσουν με τους νικητές και τους φιναλίστ των βραβείων με στόχο την ανάληψη έμπρακτης δράσης για την αποκατάσταση του πλανήτη.

Το βραβείο Earthshot απονέμεται σε πέντε νικητές κάθε χρόνο για τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος λαμβάνοντας το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου λιρών. 

Σύμφωνα με το People το περασμένο μήνα έγινε γνωστό από τον Ουίλιαμ σε μήνυμά του μέσω Twitter ότι η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βραβείου Earthshot.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 16:26

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button